Naar inhoud

Uien; signalering en advisering uienvlieg in 2021.

16 november 2020

In navolging van een succesvol eerste jaar gaan we verder met het signaleren van de uienvlieg en het begeleiden van de uienteelt. De werkwijze zal komend jaar grotendeels hetzelfde blijven met meer aandacht voor de verschillende uienteelten. Lees hieronder meer.

Signalering en advisering uienvlieg.

Ten Brinke bv gaat uitbreiden met de signalering en advisering van de uienvlieg. Het waarnemen van plaaginsecten wordt steeds belangrijker in de geintegreerde landbouw.  Het op het juiste moment inzetten van steeds specifieker werkende (biologische) gewasbeschermingsmiddelen vraagt om een strategische aanpak waarbij op tijd signaleren belangrijk is voor een juiste aanpak om de plaag te beheersen.

 

De werkwijze.

1. De teeltmanagers van Ten Brinke zullen u vooraf aan de start van de teelt een advies geven betreffende de teeltmaatregelen en te bespreken welke bepalend  zijn om de uienvliegplaag te beheersen.

2. Na het zaaien van de uien zullen de vallen geplaatst worden door Ten Brinke bv.

3. Vanaf het moment van plaatsen worden de vallen wekelijks gecontroleerd door Ten Brinke bv.

4. De druk van de uienvlieg wordt bepaald door tellingen van de vliegen in de vallen.

5. U ontvangt na iedere controle per direct een mail met daarin vermeld het aantal gevonden uienvliegen met een basisadvies voor uw uienperceel (zaaiuien , 2e jaars plantuien, 1e jaars plantuien en zilveruien).

6. Is er voor uw perceel uien geen basisadvies mogelijk of  is chemisch ingrijpen noodzakelijk dan zal een teeltmanager van Ten Brinke contact met opnmemen, om gezamenlijk het juiste advies te geven voor het perceel.

7. De kosten zijn als volgt verdeeld;  het eenmalig plaatsen van de vallen en de controle per set vallen. In veel gevallen is een set plakvallen voldoende per perceel.

 

Heeft u interesse, bel ons tijdig om samen goed voorbereid de uienteelt tot een succes te maken.

 

 

 

Tags:

Duurzaamheid
gewasbescherming
uien

Informatie aanvraag

Wij hebben enkel uw naam, telefoon en/of email nodig.

Na het versturen nemen wij z.s.m. contact met u op.