Groentezaden

Ten Brinke b.v. levert aan haar klanten van groentezaden. De belangrijkste zijn: uien-, wortel-, en witlofzaden. Voor tuinders en akkerbouwers: koolraap, sla, boerenkool, rode bieten etc. Van vrijwel alle zaadtoeleverende bedrijven is Ten Brinke b.v. afnemer, zo kunnen wij u een breed assortiment zaden aanbieden.

 

Advies rassenkeuze.

Advisering van de rassenkeuze is belangrijk. De juiste rassenkeuze voor het juiste oogsttijdstip is belangrijk maar ook de toepassing hoe het gewas geteeld wordt. Is het voor de industriële toepassing (bijvoorbeeld uiensnippers) of voor kleinverpakking bij de groenteboer. Kleur, smaak en sortering spelen daarbij een belangrijke rol. Hiernaast is ziektegevoeligheid een steeds belangrijker punt waarop onze teeltmanagers samen met de klant de rassenkeuze bepalen.

 

Voedselveiligheid en teeltbegeleiding.

De tolerantie van het residu van de gewasbeschermingsmiddelen is zo streng dat maar beperkt aantal gewasbespuitingen toegestaan zijn. De doelstelling voor de teler en de teeltmanager is: een gezond gewas te produceren met een goede kwaliteit dat veilig is voor de consument. Steeds vaker zien wij bij Ten Brinke b.v. onze teeltmanagers samen met de teler en afnemer de productiestrategie doornemen en hierop de rassenkeuze, zaaidichtheid en zaaitijdstip aanpassen om de consument een jaar rond van verse groenten te kunnen voorzien.

Als Ten Brinke b.v. het niet kan ...

Informatie aanvraag
Na het invullen van onderstaand formulier nemen wij z.s.m. contact met u op.
Chat met ons
Ten Brinke b.v.
Uw vraag is onze uitdaging!
online
Wat kunnen we voor u betekenen?
02:08