Groentezaden

Ten Brinke b.v. levert aan haar afnemers tal van groentezaden. De belangrijkste zijn uien-, wortel-, en witlofzaden. Daarnaast worden nog tal van andere zaden (koolraap, sla, boerenkool, rode bieten etc.) geleverd aan tuinders en akkerbouwers. Van vrijwel alle zaadtoeleverende bedrijven is Ten Brinke b.v. afnemer, zo wordt er een breed assortiment aan de klanten aangeboden.

 

Advies rassenkeuze.

Advisering van de rassenkeuze is belangrijk voor de klanten. De juiste rassenkeuze voor het juiste oogsttijdstip is belangrijk maar ook de toepassing hoe het gewas geteeld wordt. Is het voor de industriële toepassing (bijvoorbeeld uiensnippers) of voor kleinverpakking bij de groenteboer. Kleur, smaak en sortering spelen daarbij een belangrijke rol. Hiernaast is ziektegevoeligheid een steeds belangrijker punt waarop onze teeltmanagers samen met de klant de rassenkeuze bepaalen.

 

Voedselveiligheid en teeltbegeleiding.

De tolerantie van het residu van de gewasbeschermingsmiddelen zijn zo streng dat maar beperkt aantal gewasbespuitingen toegestaan zijn. De doelstelling voor de teler en de teeltmanager is dan een gezond gewas te produceren met een goede kwaliteit die veilig is voor de consument. Steeds vaker zien we bij Ten Brinke b.v. onze teeltmanagers samen met de teler en afnemer de productiestrategie doornemen en hierop de rassenkeuze, zaaidichtheid en zaaitijdstip aanpassen om de consument een jaar rond van verse groenten te kunnen voorzien.

Als Ten Brinke b.v. het niet kan ...

Informatie aanvraag
Na het invullen van onderstaand formulier nemen wij z.s.m. contact met u op.
Chat met ons
Ten Brinke b.v.
Uw vraag is onze uitdaging!
online
Wat kunnen we voor u betekenen?
15:45