Meststoffen; tuinbouw en groenvoorziening

Meststoffen; tuinbouw en groenvoorziening

Tuinbouw meststoffen.

Voor de tuinbouw, waaronder witlof-trekkerij en tulpenbroeierij beschikken wij over een breed assortiment van vloeibare en vaste meststoffen, die allemaal uit voorraad leverbaar zijn. De meststoffen worden meestal aan het water toegevoegd, waarna de planten via vertigatie opgroeien. Om wortelverbranding te voorkomen, is het heel belangrijk dat de juiste bemesting in de juiste verhoudingen toegediend worden. Daarnaast is het belangrijk om met de juiste stikstofvormen te werken en zo een regelmatige groei te realiseren en uiteindelijk een goede kwaliteit te verkrijgen. Wij leveren hierbij alle basismeststoffen en sporenelementen voor de tuinbouwsector.

 

Meststoffen voor groenvoorziening en hoveniers.

Voor de toepassing van meststoffen in het openbaar groen en in particuliere tuinen heeft Ten Brinke b.v. het pakket meststoffen van DCM in huis. Hiermee hebben wij een compleet pakket voor het openbaar groen en de hoveniersector.

 

De kenmerken voor DCM meststoffen zijn:

 

Efficiënte continue gecontroleerde vrijstelling

Door een brede waaier aan verschillende organische grondstoffen te combineren in één formule, wordt er een continue werkingsduur gedurende een aantal maanden verkregen. Deze "Efficient Controlled Organic Release" (ECOR®) is gemeten en bewezen in verschillende laboratoria en praktijksituaties. Zo wordt het gewas dagelijks gevoed en zijn de uitspoelingverliezen minimaal. DCM meststoffen spoelen tot 4x minder uit dan puur chemische meststoffen. Hierdoor worden geen nutriënten verspild en worden grond- en oppervlaktewater niet vervuild door uitspoeling van stikstof, fosfaat en kalium.

 

Gelijkmatige verdeling

Het MINIGRAN®-granulaat bevat door het unieke productieproces dezelfde voeding in elk korreltje. Bij diverse onderzoeken is zelfs gebleken dat MINIGRAN® tot 60% efficiënter te verdelen is ten opzichte van een reguliere korrel of kruimel. Iedere wortel kan in contact komen met de organische voeding. Dit resulteert in een beter vertakt wortelgestel, een efficiëntieslag wat betreft de aangeboden nutriënten en een gelijkmatige groei en kleur.

 

Verbeterde wortelontwikkeling

De bodemstructuur en bodemvruchtbaarheid spelen een belangrijke rol voor een gezond wortelgestel en dus een optimale groei. Om een goede bodemstructuur te bekomen en te behouden tijdens de volledige teelt is de inbreng van organisch materiaal noodzakelijk. DCM heeft specifieke meststoffen en organische bodemverbeteraars voor de beste wortel- en (her)groei met een duurzaam effect. Gezonde, actieve wortels zijn de basis voor gezonde en stressbestendige planten. Een diep en goed ontwikkeld wortelgestel is een voorwaarde voor een hoge opbrengst.

 

Bodemleven activeren

Een gezond en actief bodemleven is de garantie voor een bodem in balans en gezonde planten die tegen een stootje kunnen. In deze omstandigheden zullen plantenwortels beter groeien en planten zich beter ontwikkelen. De natuurlijke omzetting van de DCM producten in de bodem activeert de ontwikkeling van een rijk, gevarieerd en positief bodemleven. DCM voedt niet alleen dit microbieel leven, maar heeft ook producten om het op peil te brengen en te houden. Deze producten zijn onmisbaar voor een divers en actief bodemleven in verschillende teelten.

 

Wilt u meer weten vraag hieronder om meer informatie.

Informatie aanvraag
Na het invullen van onderstaand formulier nemen wij z.s.m. contact met u op.
Chat met ons
Ten Brinke b.v.
Uw vraag is onze uitdaging!
online
Wat kunnen we voor u betekenen?
02:57