Precisielandbouw

 

Precisielandbouw

Precisielandbouw begint met een planmatige aanpak. Eerst een strategie bedenken met het doel dat wij willen bereiken. Ten Brinke b.v. kan u daarbij helpen. Precisielandbouw is veel omvattend en begint bij de basis. Grondanalyses per perceel is de minimale basis om te starten. Van daaruit kan een bemestingsplan ontwikkeld worden. Welke ziekten en plagen kunnen wij verwachten en hoe gaan wij dit signaleren. Dit zijn allemaal vragen die wij, voorafgaand aan een teelt van een gewas, ons af moeten vragen. Niet alleen op eigen grond maar ook op huur-grond. Op deze basis kun je verder bouwen door steeds maar weer op kleine punten te verbeteren. Dit geeft meer inzicht, verkleint de teeltrisico's en geeft uiteindelijk meer rendement.

 

Wat kan Ten Brinke b.v. u bieden?

  • een plan van aanpak maken
  • ondersteuning met monitoring van ziekten en plagen
  • plant onderzoek, vitaliteits onderzoek in eigen laboratorium
  • ondersteuning van weerpalen, welke wij ter beschikking kunnen stellen om ziekten en plagen te voorspellen
  • aan de hand van grondmonsters, die in eigen laboratorium onderzocht worden, om een (bi)jbemestingadvies geven
  • inzet van onze drone om afwijkingen binnen een perceel duidelijk te maken

 

De inzet van de Drone bij precisielandbouw

Met de inzet van drones is de afgelopen jaren veel ervaring en kennis opgedaan. De drone is onder andere ingezet om meer inzicht te krijgen in de groei- en ontwikkeling van een gewas. Zo zijn er zelfs verschillen die je met het oog niet kunt zien of die juist duidelijker zichtbaar zijn dan satellietbeelden. Satelliet- en dronebeelden zullen ons meer inzicht geven in de groeiomstandigheden van uw gewas.

 

Ten Brinke b.v. gebruikt de nieuwste technologieën in de landbouw en is hierin uw kennispartner. De twee meest gebruikte scans zijn:

 

 • NDVI (Normalised Difference Vegetation Index), deze geeft de biomassa weer en wordt gebruikt voor het meten van de groeikracht, beschikbaarheid van water in de bodem, hoeveelheid voedingsstoffen in het blad en potentiële opbrengst. 

 

NDRE (Normalized Difference Red Edge), deze geeft de actuele gezondheid en groeipotentieel weer. Deze scan wordt gebruikt voor het meten van het chlorofylgehalte in het blad, de groeikracht, stress, mestbehoefte en stikstofopname door de plant.

 

Wilt u meer weten over precisieandbouw, bel gerust en/of vraag informatie aan.

Informatie aanvraag
Na het invullen van onderstaand formulier nemen wij z.s.m. contact met u op.
Chat met ons
Ten Brinke b.v.
Uw vraag is onze uitdaging!
online
Wat kunnen we voor u betekenen?
13:20