Naar inhoud

Maiszaden

Bestel snel en eenvoudig uw maiszaad online

 

Maiszaadshop

 

Mais wordt in Nederland vrijwel allemaal geteeld voor veevoer. Grotendeels voor snijmaïs en een kleiner deel voor korrelmaïs, CCM en maïskolvensilage. CCM (natte korrelmaïs met spil) en (droge)korrelmaïs wordt gebruikt voor rundveevoer of varkensvoer. Terwijl maiskolvensilage enkel gebruikt wordt voor varkensvoer. Afhankelijk van de doelstelling is de rassenkeuze van belang. Daarnaast is de ziekte resistentie belangrijk tegen diverse bladziekten. Onder de Nederlandse omstandigheden is vroegrijpheid een van de meest belangrijke rasseneigenschappen, zeker in het noorden van ons land. Er is de laatste jaren een ruim assortiment van rassen op de markt die jaarlijks weer snel opgevolgd worden door nieuwere en betere rassen.

 

Ten Brinke b.v. heeft afgelopen jaren een nieuwe strategie van mais telen ontwikkeld. Met het extreem vroege ras Pyroxenia van EuroCorn is het mogelijk na de eerste snede gras nog mais te zaaien. Dit ras kent 130 groeidagen en kan vroeg geoogst worden (medio eind september). Hierna kan dan alsnog weer grasland ingezaaid worden.  Het volgende jaar heeft men dan weer de beschikking over een volledig eerste snede.

Met Pyroxenia van EuroCorn kunt u ook op moeilijkere grondsoorten op deze wijze goede mais telen en u voorkomt uitspoeling van voedingsstoffen uit de bodem.

 

De teeltadviseurs van Ten Brinke b.v. hebben jaarlijks de meest recente informatie over de beschikbaarheid van de nieuwste rassen en hun producerend vermogen. Mais rassen van EuroCorn, Limagrain KWS hebben wij in ons basispakket.

Informatie aanvraag

Wij hebben enkel uw naam, telefoon en/of email nodig.

Na het versturen nemen wij z.s.m. contact met u op.