Notice: Undefined variable: linkedBlocks in /var/www/vhosts/tenbrinkebv.nl/httpdocs/vd_core/controllers/Block.php on line 174
Suikerbieten; tweede bespuiting bladziekten suikerbieten noodzakelijk.
Bladvlekkenziekte

Suikerbieten; tweede bespuiting bladziekten suikerbieten noodzakelijk.

  

Bladvlekkenziekte nu volop zichtbaar.

De eerste percelen bieten worden tweede helft september gerooid. De laatste suikerbieten worden misschien wel eind december of begin januari gerooid, tot die tijd is het belangrijk uw bieten te beschermen tegen bladziekten. Alleen gezonde bieten geven de hoogste (suiker)opbrengst. Nu is het nodig vooral de nieuw gevormde bladeren (na droogte) opnieuw te beschermen tegen bladziekten. Het juiste tijdstip is ongeveer 4-6 weken na de eerste bespuiting. Ook met deze bespuiting beschermt u de bieten weer voor 4-6 weken.

 

Een derde bespuiting vanaf begin-half oktober hangt sterk af van de tijd van afleveren en van de temperatuur die we in oktober kunnen verwachten. Is het een warm najaar dan kan zelfs een derde bespuiting rendabel zijn. Maar dit is nu nog niet te overzien.

 

Dit kan uitstekend met middelen als Spyrale en Score. Spyrale heeft de beste werking op mycrosporella en meeldauw. Onze voorkeur gaat uit naar Spyrale. Beide middelen zijn sterk op cercospora, ramularia, roest en meeldauw.

 

Advies: Spyrale 1 ltr/ha + Quadro 1,5 ltr/ha (95% drift reducerende doppen)

 

Eventueel kan tegen rupsen nog Sumicidin Super 0,2 ltr/ha of Decis 0,3 ltr/ha bijgevoegd worden, daarnaast is het positief aan deze bestrijding ook nog bladbemesting toe te voegen, dit kan uitstekend met:

Advies: EfficieNt; dosering 20 ltr/ha.

 

Spuit met 250 ltr water en een fijne druppel!

Informatie aanvraag
Na het invullen van onderstaand formulier nemen wij z.s.m. contact met u op.
Chat met ons
Ten Brinke b.v.
Uw vraag is onze uitdaging!
online
Wat kunnen we voor u betekenen?
12:42