Bladziekten bestrijden

Suikerbieten; situatie bladziekten in de bieten.

Bladvlekkenziekte o.a. meeldauw.

De suikerbieten campagne start rond 20 september. De ziektedruk is tot nu toe relatief laag.  Cercospora  wordt wel gevonden maar relatief weinig tov van voorgaande jaren. Meeldauw daarentegen wordt meer regelmatig gevonden.  Belangrijik is dat de percleen bieten welke na 10 oktober gerooid worden zeker nog een keer preventief gespoten moeten worden tegen bladziekten.. Deze bespuiting werkt dan vanaf nu nog 4-6 weken en geeft dan voldoende bescherming. Na half oktober dalen normaal gesproken de temperatuur waardoor de uitbreiiding van bladziekten minder snel gaat en daarmee het risico niet erg groot meer is dat het gehele gewas ziek wordt.

 

Een derde bespuiting vanaf begin-half oktober hangt sterk af van de tijd van afleveren en van de temperatuur die we in oktober kunnen verwachten. Is het een warm najaar dan kan zelfs een derde bespuiting rendabel zijn. Maar dit is nu nog niet te overzien.

 

Dit kan uitstekend met middelen als Spyrale en Score. Spyrale heeft de beste werking op mycrosporella en meeldauw. Onze voorkeur gaat uit naar Spyrale. Beide middelen zijn sterk op cercospora, ramularia, roest en meeldauw.

 

Advies: Spyrale 1 ltr/ha + Quadro 1,5 ltr/ha (95% drift reducerende doppen)

 

Eventueel kan tegen rupsen nog Sumicidin Super 0,2 ltr/ha of Decis 0,3 ltr/ha bijgevoegd worden, daarnaast is het positief aan deze bestrijding ook nog bladbemesting toe te voegen, dit kan uitstekend met:

Advies: EfficieNt; dosering 20 ltr/ha.

 

Spuit met 250 ltr water en een fijne druppel!

 

Voor vragen omtrent de ziektebestrijding in bieten kunt u onze teeltmanagers raadplegen.

Informatie aanvraag
Na het invullen van onderstaand formulier nemen wij z.s.m. contact met u op.
Chat met ons
Ten Brinke b.v.
Uw vraag is onze uitdaging!
online
Wat kunnen we voor u betekenen?
10:04