Bonsilage voor het allerbeste!

Grasland; het juiste inkuilmiddel voor het beste resultaat.

Tips voor de 1e snede – voorjaar 2024

 

Bonsilage en conservering van de eerste snede

De afgelopen tijd heeft de grote hoeveelheid neerslag veel effect gehad op het land en de aankomende 1e snede. Bij enkele veehouders zal de 1e snede snel plaatsvinden als de omstandigheden het enigszins toelaten. Op deze percelen staat vaak al een dik pak (oud) gras, terwijl er bij andere bedrijven nog bijna geen gras staat, als gevolg van de te natte omstandigheden. Hierdoor is er pas laat of geen mest uitgereden. Daarnaast is er vaak drijfmest uitgereden in te lang gras, wat de kwaliteit ook niet ten gunste komt.

 

De juiste Bonsilage keuze:

 

- Slechte omstandigheden, nat, vervuild, oud gras d.s. < 35%

Voor grasland percelen die de komende 2 weken gewonnen worden onder vochtige niet optimale omstandigheden (d.s. < 35%), waarbij het gras kwalitatief matig is, door vervuiling met drijfmest resten en oude grasresten is ons advies om hier Bonsilage Forte toe te passen. Met dit homofermentatieve inkuilmiddel ben je verzekerd van een uitstekende conservering onder moeilijke omstandigheden. Door de inzet van zijn meervoudige suikers, wat noodzakelijk is bij lage suikerwaarden in gras. Met Forte bereiken we de hoogste werking tegen Clostridia en foutieve fermentaties met boterzuur als gevolg, maar ook de geringste effecten op de aerobe stabiliteit.

Advies: Bonsiage Forte

 

- Goede omstandigheden, droog gewonnen, nieuw gras d.s. > 35%

Bij een goed gewonnen grassenbestand met de juiste bemesting (ingekuild > 35% d.s.), is het advies om hier de Bonsilage Fit voor de 1e snede toe te passen. Bonsilage Fit is een combinatiemiddel (homo- en heterofermentatief) en conserveert in eerste instantie, maar legt met name de focus op gist en schimmelremming met daarnaast aanmaak van propyleenglycol. Bonsilage Fit kan ook goed worden ingezet zodra de temperaturen stijgen en de zonuren toenemen.

Advies: Bonsilage Fit

 

- Gras dat lang uit de winter is gekomen d.s. > 35%

Gras wat lang de winter is uitgekomen en wat ingekuild wordt met meer dan 35% droge stof kan het beste met Bonsilage Plus behandeld worden. Dit combinatiemiddel legt de focus op de conservering maar remt ook gisten en schimmels wat nodig is in droog gras met veel celwanden (NDF). Bonsilage plus is het meest allround inkuilmiddel in het pakket.

Advies: Bonsilage plus

 

Voor vragen bent u bij onze teeltmanagers op de juiste plek!

Informatie aanvraag
Na het invullen van onderstaand formulier nemen wij z.s.m. contact met u op.
Chat met ons
Ten Brinke b.v.
Uw vraag is onze uitdaging!
online
Wat kunnen we voor u betekenen?
07:36