Naar inhoud

Zaaiuien; onkruidbestrijding voor opkomst, voor een schone start.

09 april 2019

Voor onkruidbestrijding in (zaai)uien is het belangrijk om een goede basis te leggen . Spuit zoveel mogelijk op vochtige grond en zorg dat u de teelt schoon begint. Lees hieronder meer.

Voor een bodemherbicide na het zaaien op bezakte grond  zijn we aangewezen op Stomp 400 SC. Dit is een breedwerkende bodemherbicide tegen grasachtige en tweezaadlobbige onkruiden. Stomp pakt zaadjes aan in het begin van de kieming. Belangrijk is dat alle zaad goed bedekt is met grond. Spuit dus vlak na het zaaien of vlak voor opkomst.

 

Ons advies is Stomp 0,75-1  ltr/ha vlak na het zaaien en daarna bij het afbranden nog eens Stomp 0,75-1 ltr/ha. Op deze manier wordt de onkruiddruk sterk verlaagd zonder schade aan de uien plantjes te veroorzaken.

 

Advies:           

1.  Stomp 400 SC 0,75  ltr/ha                 Direct na het zaaien gevolgd door:

2.  Stomp 400 SC 0,5-0,75 ltr/ha           Ruim voor opkomst

(in combinatie met Roundup Ultimate 2 ltr/ha of Reglone Bold 1,5 ltr/ha)

                     

Op grond met een hoge onkruiddruk of waar kleefkruid een probleem is, kan na opkomst ook Boxer worden gespoten. Boxer heeft een goede werking op veelknopigen en kleefkruid. Boxer heeft een matige werking op kamille en kruiskruid.

                                                                                              

Opmerkingen:

- vlak voor opkomst van de uien het onkruid altijd afbranden met: Roundup Ultimate 1,5-2 ltr/ha of Reglone Bold 1,5 ltr/ha 

- Reglone Bold is ook toegelaten in een dosering van 1,5 ltr/ha; Reglone kunt u nog spuiten als er enkele uien doorkomen (1-2 per strekkende meter rij)  en het net te laat is voor Roundup Ultimate.

- spuit Stomp 400 SC in 350 ltr water met een midden grove druppel, voegt u Roundup Ultimate toe, spuit dan met 250 ltr water en een fijne druppel, eventueel kan nog Anti Drift toegevoegd worden.

 

Voor vragen of advies kunt u terecht bij onze teeltmanagers.

Tags:

uien
gewasbescherming

Informatie aanvraag

Wij hebben enkel uw naam, telefoon en/of email nodig.

Na het versturen nemen wij z.s.m. contact met u op.