Naar inhoud

(Zaai)uien; overbemesten rond de bolling van de uien.

09 juli 2019

Wanneer de uien beginnen te bollen is het belangrijk dat er voldoende beschikbare kali aanwezig is. Voldoende kali is uiteindelijk belangrijk voor de kwaliteit van de uien. Lees hieronder meer.

Bemesting.

Op dit moment beginnen de meeste percelen (zaai)uien te bollen. Dit betekent dat de komende 4-8 weken de uien gaan groeien tot afleverbare uien. Kali is hierbij het transport element binnen de plant. Voldoende kali betekent ook voldoende opname van magnesium en calcium.  Deze 3 elementen bepalen in grote mate de kwaliteit (hardheid) van de ui.  Belangrijk is dus dat deze elementen in de juiste verhouding voldoende aanwezig zijn. Daarnaast is ook voldoende stikstof nodig voor de loofontwikkeling en dus het ontwikkelen van voldoende rokken.

Advies:  TerraNature Gold + K (16-0-32)   200-300 kg/ha

 

TerraNature Gold + K  is chloorarm en bevat ureum stikstof met humuszuren. De amide stikstof uit ureum is onder droge en natte omstandigheden opneembaar en is minder gevoelig voor uitspoelen.

 

Ligt er al voldoende stikstof op uw perceel dan kunt u ook Kalisulfaat (Kali 50) strooien. Strooi dan 200 tot 300 kg/ha.

 

Grondonderzoek.

Wilt u weten hoeveel stikstof, kali en magnesium beschikbaar is in uw bodem dan kunnen wij aan de hand van een grondmonster bepalen wat er beschikbaar is voor de planten. U kunt zelf een grondmonster nemen of dit door ons laten uitvoeren. De uitslag ontvangt u na inlevering van uw monster normaal gesproken de volgende werkdag.

 

Heeft u vragen over bemesting of wilt u meer weten over grondonderzoek, bel dan met uw teeltmanager.

Tags:

uien
bemesting

Informatie aanvraag

Wij hebben enkel uw naam, telefoon en/of email nodig.

Na het versturen nemen wij z.s.m. contact met u op.