Naar inhoud

Wortelen; kwaliteit bepaalt u zelf door op maat te bemesten.

11 juli 2016

De kwaliteit van wortelen wordt in grote mate bepaalt door de weerstand van de plant. Door op maat te bemesten, zorgen voor een goede bodemvruchtbaarheid maakt u samen met een goed schema voor de ziekte bestrijding meer kans op een goede kwaliteit bewaarpeen. Lees hieronder meer.

Kwalitatief goede peen groeit gedurende de zomer constant door, zonder  groeistoornis. Verzorg uw peen daarom van zaai tot oogst met niet te veel en niet te weinig kunstmest . Zorg dat ze gezond blijft en weerstand heeft tegen ziekten. Dit is de basis van kwalitatief goede peen.

 

Door uw percelen regelmatig te bemonsteren  op opneembare voedingselementen kunt u de kans op kwalitatief goede peen beinvloeden. Ten Brinke b.v. heeft al een aantal jaren ervaring op dit gebied en vooral vanaf nu half juli tot half september is een egale groei enorm belangrijk. Door 4-5 maal een grondomster te nemen van uw percelen kunt u prima sturen op de voedingselementen. Ten Brinke b.v. kan de grondmonsters analyseren en geeft hierbij een advies voor de percelen peen.

 

De afgelopen jaren hebben we de ervaring op gedaan dat gerichter bemest kan worden, de kunstmest op de percelen komt waar het hoort. Zelfs kom soms op kunstmest bespaart worden en de kwaliteit van de peen werd beter.

 

Heeft u interesse, vraag onze teeltmanagers.

Tags:

bemesting
wortel
grondmonsters

Informatie aanvraag

Wij hebben enkel uw naam, telefoon en/of email nodig.

Na het versturen nemen wij z.s.m. contact met u op.