Naar inhoud

Witlof; preventieve onkruidbestrijding direct na opkomst.

06 juni 2019

Wanneer alle witlofplantjes boven staan is het belangrijk op schone grond een goede basis te leggen voor onkruidbestrijding. Wacht niet af, nu de grond vochtig is werken middelen als AZ500 uitstekend. Hieronder leest u meer.

Onkruidbestrijding;  klein onkruid kan met lage doseringen Chloor ipc, Kerb en Legurame bestreden worden. Deze bespuiting het liefst uitvoeren op vochtige grond. Vanaf  het eerste echte blaadje kan er eventueel Dual Gold worden toegevoegd. Stelregel is per eerste echte blaadje 0,1 ltr Dual Gold. Maximaal geldt voor Dual Gold 1,3 ltr/ha in maximaal 6 toepassingen met een interval van 5 dagen.

Advies:  AZ500 50-100 ml/ha + Chloor ipc 0,5 ltr/ha

               Kerb 0,25 ltr/ha + Chloor ipc 0,5 ltr/ha

               Legurame 0,75 ltr/ha + Chloor ipc 0,5ltr/ha

 

AZ500 is een uitstekend werkende bodemherbicide welke onder andere klein kruiskruid en kamille bij uitstek goed kan bestrijden. De bestrijding is uitsluitend uit zaad, dus voor opkomst van de onkruiden (bodemherbicide). AZ500 heeft geen contact werking en kan gespoten worden wanneer de witlof boven staat. Begin met 50 -100 ml en spuit totaal 150-200 ml in 3 bespuitingen. AZ500 heeft een lange werking en heeft voor een goede werking vocht nodig. AZ500 kan gemengd worden met andere onkruidmiddelen.

 

Is er sprake van  klein kruiskruid of kamille in kiemplant stadium dan is er een mogelijkheid om Safari te spuiten in een lds schema. Enkele rassen zijn minder gevoelig voor Safari. Vraag hiervoor advies aan onze teeltmanager. Begin wel tijdig als het klein kruiskruid nog echt klein is, spuit dan in korte intervallen 5-6 dagen een opbouwschema met Safari en Legurame. Een andere optie is zo snel mogelijk schoffelen als het weer het toelaat.

 

Dual Gold; maximaal 1,3 ltr/ha;  max. 6 toepassingen met interval van 5 dagen (niet toegelaten op zandgronden (www.zandzoeker.nl) en in grondwaterbeschermingsgebieden)

Chloor ipc; maximaal 4-6 ltr/ha;  max. 3 toepassingen met interval van 5 dagen

Kerb; maximaal 3,75 ltr/ha; max. 5 toepassingen van 0,25-2,5 ltr/ha

Legurame; maximaal 14 ltr/ha; max. 2 toepassingen met interval van 14 dagen (in opgebruiktermijn)

Safari;  maximaal 60 gram/ha; max. 4 toepassingen met interval van 14 dagen

AZ500; maximaal 200 ml/ha;  max. 3 toepassingen met interval van 6 dagen

 

Voor vragen kunt u terecht bij onze teeltmanagers.

Tags:

witlof
gewasbescherming

Informatie aanvraag

Wij hebben enkel uw naam, telefoon en/of email nodig.

Na het versturen nemen wij z.s.m. contact met u op.