Naar inhoud

Uien; Wortelen; gebruik voor een vlotte ontwikkeling START-FOSFAAT.

17 maart 2016

Voor de begin ontwikkeling heeft een plant behoefte aan een goed opneembare fosfaat. Fosfaat in de bodem is in het (vroege) voorjaar nauwelijks beschikbaar voor de plant. Dit gaat ten koste van groei en uniformiteit van het gewas. Lees hieronder meer.

Planten vragen voor de begin ontwikkeling om goed opneembare fosfaat. Fosfaat uit de bodem en ook triple-superfosfaat zijn voor de plant niet of nauwelijk opneembaar. Meststoffen die goed opneembare fosfaat bevatten zijn bijvoorbeeld Humostart (granulaat) en Powerstart (vloeibaar). Beide meststoffen komen goed beschikbaar op gronden met zowel een hoge als een lage pH.

 

Wat kunt u van deze start meststoffen verwachten?

 

Deze meststoffen hebben als voordeel dat ze toegepast worden in de rij bij het zaad en direct beschikbaar voor de plant. Deze goed opneembare fosfaat geeft een snellere beginontwikkeling en een uniformere (gelijkmatiger) stand. In een koud voorjaar zullen groei verschillen groter zijn dan in een warm voorjaar.  In al onze meerjarige proeven hebben we een gelijkmatiger stand waargenomen, wat een uniformere maatsortering geeft en uiteindelijk positief is voor zowel de  kwaliteit als de opbrengst.

 

Daarnaast gebruikt u relatief weinig fosfaat waardoor u meer ruimte over houdt voor compost, champost of drijfmest binnen uw wettelijke bemestingsruimte.

 

Advies:

Zaaiuien, wortelen:                   15-20 kg Humostart per ha (granulaat in de rij bij het zaad)

                                                     25 ltr PowerStart per ha   (vloeibaar in de rij over het zaad)

 

Deze producten kunnen ook toegepast worden in o.a. eerste en tweedejaars plantuien en witlof.

 

Wilt u meer weten over bemesting vraag onze teeltspecialisten!

 

 

 

Tags:

bemesting
uien

Informatie aanvraag

Wij hebben enkel uw naam, telefoon en/of email nodig.

Na het versturen nemen wij z.s.m. contact met u op.