Naar inhoud

Uien; goede opkomst, geinteresseerde telers bij rassen demo zaaiuien in Echteld.

23 augustus 2016

Op een kleine rassendemonstratie van zaaiuien op het akkerbouwbedrijf van Erik Weiman heeft een groep geinteresseerde akkerbouwers de teelt en de kwaliteit van de zaaiuien op rivierklei beoordeeld. Lees hieronder meer in een kleine impressie van de bijeenkomst.

In Echteld is een groep geinteresseerde telers uitgenodigd via Ten Brinke b.v. op het bedrijf van Erik Weiman. Op het akkerbouwbedrijf is dit voorjaar een aantal rassen uien naast elkaar gezaaid voor vergelijk op rivierklei.

Uien telen op rivierklei vraagt een andere aanpak. De rivierkleigrond van 40% afslibbaar is moeilijk bewerkbaar en wordt in het najaar al geploegd en bewerkt  om in het voorjaar een goed zaaibed te verkrijgen.

 

Dit jaar werden de uien dan ook al zeer vroeg gezaaid in februari, de omstandigheden waren optimaal voor een goede opkomst. Later in het voorjaar werd het gewas flink beschadigd door een hagelbui. De hagelschade in stadium 1e-2e pijp is goed hersteld. De uien kunnen nu nog even groeien en zijn de eerste week van september waarschijnlijk oogstbaar met een goede opbrengst en een goede kwaliteit.

 

Voor vragen over de teelt van uien kunt u terecht bij Gerard Bleuming of belt u met ons kantoor.

Tags:

uien

Informatie aanvraag

Wij hebben enkel uw naam, telefoon en/of email nodig.

Na het versturen nemen wij z.s.m. contact met u op.