Naar inhoud

Tulpen; onkruidbestrijding met Asulam op klein onkruid.

14 april 2020

Nu lijken alle tulpen mooi schoon, terwijl er veel klein onkruid aan zit te komen. Als correctie in de tulpen hebben we Asulam. Asulam werkt goed op klein onkruid, wees er tijdig bij. Lees hieronder meer!

 

Onkruidbestrijding.

Op dit moment is het onkruid in de tulpen nog relatief klein of het staat er nog net niet boven. Asulam heeft een brede werking op kleine tot zeer kleine onkruiden.  Zijn de onkruidplanten groter dan wordt de selectiviteit van Asulam al snel minder. Kleinkruiskruid en Kamille bestrijdt Alsulam wel  goed in een groter stadium.  Vaak zijn we aan de late kant met de Asulam bespuiting. Controleer uw percelen goed en wacht niet te lang met de correctie bespuiting. Zeker nu de bloeiperiode eraan  komt.

Advies:  Asulam 2 ltr/ha   (maximaal 6 toepassingen; dosering Asulam 2 ltr/ha; interval 14 dagen) 

 

Grassenbestrijding.

Graanopslag en grassen kunt u bestrijden met Focus Plus.  Focus Plus bestrijdt geen straatgras, andere grassen worden wel goed bestreden. Kweekgras wordt bestreden met een dosering van 6 ltr/ha. In de dosering van 3 ltr/ha  wordt de ontwikkeling van het kweekgras sterk geremd.

Vaak is een tijdige bestrijding zinvol en voorkomt dat de grassen dikke pollen vormen waarvan veel hinder wordt ondervonden tijdens het rooien van de bollen.

Advies: Focus Plus 2,5-3 ltr/ha

 

Voor vragen kunt u terecht bij onze teeltmanagers.

 

De teeltmanagers kunt u bellen,  zij werken vanuit huis en gaan op afspraak naar klanten ivm Corona-virus! 

Tags:

Loonwerk bloembollen
tulp

Informatie aanvraag

Wij hebben enkel uw naam, telefoon en/of email nodig.

Na het versturen nemen wij z.s.m. contact met u op.