Naar inhoud

Ten Brinke b.v. in TV-programma Greenproject RTL7 voor duurzaam ondernemen.

23 oktober 2017

Zondag 15 oktober heeft RTL 7 het programma "Greenproject" voor duurzaam ondernemen in Nederland uitgezonden. Hierin werd in het kort aandacht gegeven aan de nieuwste innovaties binnen Ten Brinke b.v. De uitzending van het programma vindt u hiernaast.

Ten Brinke b.v. komt in het programma voor met de volgende innovaties binnnen de landbouw:

 

Doelgericht ondernemen 

Marktgericht  telen om zeker te zijn voor afzet van de producten voor een redelijke prijs. Samen met kleine groepjes telers  zoekt Ten Brinke b.v. naar mogelijkheden om gewassen te telen voor een vaste afzetmarkt. Ten Brinke b.v. wil samen met haar klanten deze uitdaging aangaan binnen de agrararische sector.

 

​TerraNature meststoffen

TerraNature meststoffen zijn effciente meststoffen welke  zijn gebaseerd op organische stikstof en humuszuur. De plant kan de stikstof  actief opnemen waardoor de opname regelmatiger wordt en de  meststof langer werkt en minder snel uitspoelt.  Met deze meststoffen groeien de planten minder in het blad en meer in de wortels (knollen).  Het doel van deze meststoffen valt binnen de visie van Ten Brinke b.v., minder kunstmest te gebruiken en daardoor meer ruimte te maken voor organische mest. Dit is gunstig voor de bodem , het bodemleven en uiteindelijk de plantgezondheid.

 

Restrain Ethyleen

Door de toepassing van Restrain ethyleen in de bewaring voor pootaardappelen is het mogelijk 1-2  meer knollen te verkrijgen aan een plant. Dit verbetert de maatsortering en uiteindelijk ook de opbrengst.  Zeker zo belangrijk is ook dat de pootaardappelen beter bewaarbaar zijn zonder  overdadige kieming, waardoor omstorten of roteren niet meer nodig is.

 

Wilt u meer weten over de onderwerpen gepresenteerd in "Greenproject" van RTL 7 dan kunt u ons bellen of u stuurt een mail met uw gegevens en over welk onderwerp u meer wilt weten .  Hieronder vindt u de antwoord -mail voor vragen.

Tags:

bemesting
ethyleen
aardappel

Informatie aanvraag

Wij hebben enkel uw naam, telefoon en/of email nodig.

Na het versturen nemen wij z.s.m. contact met u op.