Naar inhoud

Suikerbieten; uitbreiding van meeldauw en cercospora, tweede bespuiting noodzakelijk.

31 augustus 2018

De (suiker)bieten worden nu wat ouder en het is nu 4-6 weken na de vorige bespuiting, tijd om opnieuw uw gewas te beschermen. Op meerdere percelen vinden we nu naaste cercospora ook meeldauw aantasting. Lees hieronder meer.

Nu de bieten na de droge periode weer veel nieuw blad gevormd hebben is het nodig dit blad weer te beschermen tegen bladziekten. Dis is ogeveer 4-6 weken na de eerste bespuiting. Ook deze bespuiting beschermd uw bieten weer voor 4-6 weken. 

 

Een derde bespuiting vanaf begin-half oktober hangt sterk af van de tijd van afleveren en van de temperatuur die we in oktober kunnen verwachten. Is het een warm najaar dan kan zelfs een derde bespuiting rendabel zijn. Maar dit is nu nog niet te overzien.

 

Dit kan uitstekend met middelen als Spyrale  en Borgi.  Spyrale heeft de beste werking op mycrosporella. Onze voorkeur gaat uit naar Spyrale. Beide middelen zijn sterk op cercospora, ramularia, roest  en meeldauw.

 

Advies:   Spyrale 1 ltr/ha (95% drift reducerende doppen en spuitvrijezone 0,5 mtr)

                 Borgi 0,4 ltr/ha

 

Eventueel kan tegen rupsen nog Sumicidin Super 0,2 ltr/ha of Decis 0,3 ltr/ha  bijgevoegd  worden, daarnaast is het  positief aan deze bestrijding ook nog bladbemesting toe te voegen, dit kan uitstekend met EfficieNt; dosering 20 ltr/ha.

 

Spuit met 250 ltr water en een fijne druppel!

 

Heeft u vragen over de bescherming van uw suikerbieten, vraag gerust onze teeltmanagers.

Tags:

suikerbieten
Bladbemesting
gewasbescherming

Informatie aanvraag

Wij hebben enkel uw naam, telefoon en/of email nodig.

Na het versturen nemen wij z.s.m. contact met u op.