Naar inhoud

Suikerbieten; tweede bespuiting onder huidige vochtige omstandigheden zeker zinvol.

20 augustus 2020

De (suiker)bieten worden nu wat ouder en het is nu 4-6 weken na de vorige bespuiting, tijd om opnieuw uw gewas te beschermen. Op meerdere percelen vinden we nu naast cercospora ook meeldauw aantasting. Lees hieronder meer.

 

Bladvlekkenziekte nu zichtbaar.

De eerste percelen bieten worden  tweede helft september gerooid.  De laatste suikerbieten worden misschien wel eind december of begin januari  gerooid, tot die tijd is het belangrijk uw bieten te beschermen tegen bladziekten.  Alleen gezonde bieten geven de hoogste (suiker)opbrengst.

Nu de bieten na de droge periode weer veel nieuw blad gevormd hebben is het nodig dit blad opnieuw te beschermen tegen bladziekten. Het juiste tijdstip is ongeveer 4-6 weken na de eerste bespuiting. Ook met deze bespuiting beschermt u de bieten weer voor 4-6 weken. 

 

Een derde bespuiting vanaf begin-half oktober hangt sterk af van de tijd van afleveren en van de temperatuur die we in oktober kunnen verwachten. Is het een warm najaar dan kan zelfs een derde bespuiting rendabel zijn. Maar dit is nu nog niet te overzien.

 

Dit kan uitstekend met middelen als Spyrale en Score. Spyrale heeft de beste werking op mycrosporella. Onze voorkeur gaat uit naar Spyrale. Beide middelen zijn sterk op cercospora, ramularia, roest  en meeldauw.

 

Advies:    Spyrale 1 ltr/ha (95% drift reducerende doppen)

                  Score 0,4 ltr/ha 

 

Eventueel kan tegen rupsen nog Sumicidin Super 0,2 ltr/ha of Decis 0,3 ltr/ha  bijgevoegd  worden, daarnaast is het  positief aan deze bestrijding ook nog bladbemesting toe te voegen, dit kan uitstekend met:

Advies:    EfficieNt; dosering 20 ltr/ha.

 

Spuit met 250 ltr water en een fijne druppel!

 

Heeft u vragen over de bescherming van uw suikerbieten, vraag gerust onze teeltmanagers.

Tags:

Samen ondernemen
gewasbescherming

Informatie aanvraag

Wij hebben enkel uw naam, telefoon en/of email nodig.

Na het versturen nemen wij z.s.m. contact met u op.