Naar inhoud

Suikerbieten; onkruidbestrijding aan de basis geeft later meer gemak.

06 april 2020

Als u vooropkomst een bodemherbicide toepast is het naopkomst makkelijker om met contact middelen de overige onkruiden te bestrijden. Dit geldt vooral voor veelknopige onkruiden. Ook kamille en kleinkruiskruid worden met bijvoorbeeld Goltix SC of Goltix Queen goed bestreden. Lees hieronder meer.

De eerste percelen bieten zijn  ondertussen gezaaid. Belangrijk is om een juiste strategie voor de onkruidbestrijding te kiezen. Op kamille- en klein kruiskruidgevoelige percelen is het beter om een bodemherbicide voor opkomst toe te passen.  Dit voorkomt kieming van kamille en klein kruiskruid en verzwakt  eventuele nakiemers. Spuit dan Goltix SC of Goltix Queen.

Goltix Queen bevat quinmerac, welke een bredere werking geeft samen met Goltix. Quinmerac is vooral sterk op kleefkruid, bingelkruid en hondspeterselie.

Heeft u percelen waar varkensgras of andere veelknopigen een probleem zijn dan is een combinatie van Centium 75-100 ml/ha en Goltix SC 1-2 ltr/ha de beste oplossing.

 

Een onkruidbestrijding voor opkomst maakt het u na opkomst niet alleen makkelijker, maar bespaart vaak een aantal keren een bespuiting met een lage dosering contact middelen. Voor een goede werking  is het  wel  belangrijk dat u op vochtige grond spuit met liefst wat neerslag er achteraan.

 

Advies voor opkomst:

Centium 0,075-0,1 ltr/ha (+ Goltix SC  1-2 ltr/ha)

Goltix Queen 2-3 ltr-ha

Goltix SC  2 ltr/ha

 

Let op:

- Met Centium niet te veel dubbel spuiten (overlappen) i.v.m. witverkleuring.

- Spuit op vochtige grond voor een goed resultaat.

Pas met Centium op wanneer er tulpen naast staan. Centium veroorzaakt door dampwerking wit verkleuring in de tulpen. Laat minimaal 15-20 mtr naast de tulpen onbehandeld met Centium.  Wel kunt u naast  een perceel tulpen Goltix Queen toepassen.

- Spuit met 350 ltr water per ha en een (midden) grove druppel.

 

Voor vragen of advies, raadpleeg onze teeltmanagers.

 

De teeltmanagers kunt u bellen,  zij werken vanuit huis en gaan op afspraak naar klanten ivm Corona-virus! 

Tags:

suikerbieten

Informatie aanvraag

Wij hebben enkel uw naam, telefoon en/of email nodig.

Na het versturen nemen wij z.s.m. contact met u op.