Naar inhoud

Suikerbieten; luisbestrijding blijft nu ook belangrijk tegen vergelingsziekte.

01 juli 2019

Ook nu nog is het belangrijk een luisbestrijding uit te voeren tegen vergelingsziekte wanneer de vorige bestrijding meer dan 3-4 weken geleden uitgevoerd is. Lees hieronder meer!

Vergelingsziekte.

Ook nu is het nog nodig om een luisbestrijding uit te voeren om vergelingsziekte in uw bieten te voorkomen. Vergelingsziekte wordt overgebracht door bladluizen en specifiek de groene perzikbladluis is hier het meest efficient in. De populatie van juist de groene perzikbladluis neemt rond deze tijd toe.

 

Vergelingziekte wordt semi-persistent overgebracht, om die reden werken systemische middelen erg goed. Kies voor een systemisch middel zodat u ook nog duurwerking heeft, dit zijn o.a. Calypso / Bariard of Teppeki.  Deze middelen werken 14-21 dagen in een goed groeiend gewas.

Advies:  Calypso / Bariard 0,25 ltr/ha

               Teppeki 140 gram/ha

 

Calypso / Bariard ;  max. 2 toepassingen, dosering 0,25 ltr/ha  interval 35 dagen

Teppeki; max. 1 toepassing, dosering 140 gram/ha

 

 

 

Bemesting; bladbemesting.

Wilt u hieraan bladmeststoffen toevoegen dan kan dat.  Efficient 28 is zeer geschikt maar ook Flex FN 18 bladmeststof is een goede optie.

Staan uw bieten nog tot eind oktober of november en heeft u nog niet alle meststoffen toegediend?  Strooi dan nu eventueel nog wat stiktstof bij. Ook in juli mogen bieten die tot lang in de herfst moeten groeien nog rustig overbemest worden. Een gewas wat goed groeit heeft minder last van bladziekten en de middelen tegen bladziekten werken ook nog eens beter op een goed groeiend gewas.

 

Advies:  EfficieNt 28   20 ltr/ha

               Flex Bladmeststof FN 18 30-50 ltr/ha  

 

Intake (pH-regulator) toevoegen is zinvol voor een betere opname 0,3-0,5 ltr/ha.

Tags:

Bladbemesting
gewasbescherming

Informatie aanvraag

Wij hebben enkel uw naam, telefoon en/of email nodig.

Na het versturen nemen wij z.s.m. contact met u op.