Naar inhoud

Suikerbieten; is een 3e bespuiting nog nodig voor het rooien?

16 september 2019

Staan uw bieten voor de oogst gepland voor november, dan is het zinvol uw bieten voor de 3e keer een bescherming te geven tegen niet alleen bladvlekkenziekte maar ook tegen meeldauw. Lees hieronder meer.

Is een 3e bespuiting in de bieten nog zinvol?

Gaat u uw bieten pas medio november rooien dan is het nog belangrijk uw gewas groen te houden zodat er nog groei mogelijk is. Vooral nu de dagtemperatuur nog steeds relatief hoog is is het belangrijk uw bieten nog te beschermen tegen bladvlekkenziekten, roest en meeldauw.

 

De eerste bespuiting is veelal uitgevoerd met Retengo plus, de tweede met Opus Team of Spyrale. De derde bespuiting kan dan met Spyrale of Score/Borgi.

Hebben we te maken met een mooie herfst met relatief hoge temperaturen, dan is een 3e bespuiting zeker zinvol omdat dan ook de temperatuur nog dermate hoog is dat de schimmels zich snel kunnen ontwikkelen.

 

Wij adviseren voor de 3e bespuiting Spyrale of Score/Borgi, omdat deze naast een goede werking tegen de bladvlekkenziekte  Cercospora, Ramularia en Alternaria de middelen ook goed werken tegen meeldauw. 

 

Advies: 

- Spyrale 1 ltr/ha   (95% drift reducerende doppen en spuitvrije zone van 0,5 mtr)

- Score/Borgi  0,4 ltr/ha

 

Let op: Houd rekening met een veiligheidstermijn van 28 dagen.

 

Spuit met  250-300 ltr water per ha met een fijne druppel op een droog gewas.

 

Wilt u meer weten, raadpleeg onze teeltmanagers.

Tags:

Bouwplan
gewasbescherming
Samen ondernemen

Informatie aanvraag

Wij hebben enkel uw naam, telefoon en/of email nodig.

Na het versturen nemen wij z.s.m. contact met u op.