Naar inhoud

Suikerbieten; een stevige basis, onkruidbestrijding na het zaaien.

08 april 2019

Voor opkomst een onkruidbestrijding uitvoeren maakt het u na opkomst makkelijker om klein onkruid te bestrijden. Dit geldt vooral voor veelknopige onkruiden. Ook kamille en kleinkruiskruid worden met bijvoorbeeld Goltix SC en/of Pyramin DF goed bestreden. Lees hieronder meer.

De eerste percelen bieten zijn  ondertussen gezaaid. Belangrijk is voor een juiste strategie voor de onkruidbestrijding te kiezen. Op kamille- en klein kruiskruidgevoelige percelen is het beter om een bodemherbicide voor opkomst toe te passen.  Dit voorkomt kieming van kamille en klein kruiskruid en verzwakt  eventuele nakiemers. Spuit dan Goltix, Pyramin DF of een combinatie van Pyramin en Goltix welke vaak net iets beter werkt.

Heeft u percelen waar varkensgras of andere veelknopigen een probleem zijn dan is een combinatie van Centium 75-100 ml/ha en Goltix SC 1-2 ltr/ha de beste oplossing.

 

Een onkruidbestrijding voor opkomst maakt het u na opkomst niet alleen makkelijker, maar bespaart vaak een aantal keren een bespuiting met een lage dosering contact middelen. Belangrijk is wel dat u op vochtige grond spuit met liefst wat neerslag er achteraan.

 

Advies voor opkomst:

Centium 0,075-0,1 ltr/ha (+ Goltix SC  1-2 ltr/ha)

Pyramin 1,5 kg/ha + Goltix SC  1,5 ltr/ha

Goltix SC  2 ltr/ha

Pyramin 2–3 kg/ha (op lichte gronden en zandgronden maximaal 1,5 kg /ha)

 

Voor percelen met kleefkruid, bingelkruid en hondspeterselie: 

Goltix Queen 2-3 ltr-ha

 

Let op:

- Met Centium niet te veel dubbel spuiten (overlappen) i.v.m. witverkleuring.

- Spuit op vochtige grond voor een goed resultaat.

Pas met Centium op wanneer er tulpen naast staan. Centium veroorzaakt door dampwerking wit verkleuring in de tulpen. Laat minimaal 15-20 mtr naast de tulpen onbehandeld met Centium.

- Spuit met 350 ltr water per ha en een (midden) grove druppel.

 

Voor vragen of advies, raadpleeg onze teeltmanagers.

Tags:

gewasbescherming
suikerbieten

Informatie aanvraag

Wij hebben enkel uw naam, telefoon en/of email nodig.

Na het versturen nemen wij z.s.m. contact met u op.