Naar inhoud

Suikerbieten; bestrijding bladziekten in suikerbieten 2e bespuiting.

25 augustus 2016

Om de bieten goed te beschermen tegen bladziekten is het belangrijk dat uw gewas met een interval van 4-5 weken na de vorige bespuiting opnieuw te beschermen. Eind augustus, begin september is het voor veel percelen weer de tijd om een bespuiting uit te voeren. Lees hieronder meer.

Bladvlekkenziekte; de eerste percelen bieten worden  begin oktober gerooid. Tot die tijd, ongeveer 4-5 weken is de tweede bespuiting tegen bladvlekkenziekte nog zeker rendabel te maken. Een derde bespuiting vanaf begin oktober hangt sterk af van de tijd van afleveren en van de temperatuur die we in oktober kunnen verwachten. Is het een warm najaar dan kan zelfs een derde bespuiting rendabel zijn. Maar dit is nu nog niet te overzien.

 

Een bestrijding van bladvlekkenziekte in bieten werkt ongeveer 4 weken. Het is dan ook belangrijk 4-5 weken na de vorige bespuiting opnieuw te spuiten. Dit kan vaak uitstekend met middelen als Spyrale  en Borgi.  Spyrale heeft de beste werking op mycrosporella. Onze voorkeur gaat uit naar Spyrale. Beide middelen zijn sterk op cercospora, ramularia, roest  en meeldauw.

Advies:   Spyrale 1 ltr/ha (95% drift reducerende doppen en spuitvrijezone 0,5 mtr)

               Borgi 0,4 ltr/ha

 

Eventueel kan tegen rupsen nog Sumicidin Super 0,2 ltr/ha  bijgevoegd  worden, daarnaast is het  positief aan deze bestrijding ook nog bladbemesting toe te voegen, dit kan uitstekend met EfficieNt 20 ltr/ha.

 

Spuit met 250 ltr water en een fijne druppel!

Tags:

gewasbescherming
suikerbieten

Informatie aanvraag

Wij hebben enkel uw naam, telefoon en/of email nodig.

Na het versturen nemen wij z.s.m. contact met u op.