Naar inhoud

Potato Europe 2017 in Emmeloord, bezoek onze stand A255.

11 september 2017

Ten Brinke b.v. staat op de aardappelbeurs Potato Europe 2017. Wij besteden in onze stand aandacht aan een aantal innovatieve ontwikkelingen in de aardappelteelt. U bent natuurlijk van harte welkom op onze stand A 255.

Op Potato Europe 2017 besteden wij aandacht aan nieuwe innovatieve ontwikkelingen in de aardappelteelt. Daarnaast  maken deze onderwerpen een gezonde duurzame aardappelteelt mogelijk:

 

Restrain ethyleen -  meer stengels - meer knollen - meer rendement

Ten Brinke b.v. heeft al 7 jaar onderzoek gedaan en is succesvol in de praktijk met het inzetten van Restrain ethyleen om meer knollen per plant te krijgen en een betere maatsortering. Jaarlijks wordt in Nederland 10-15 % van het pootgoed behandeld voor de teelt van pootaardappelen. Daarnaast wordt ook nog pootgoed behandeld voor de teelt van tafelaardappelen en consumptie aardappelen.  De toepassing is milieu vriendelijk en maakt  pootgoed makkelijker bewaarbaar zonder extreme kiemgroei.

 

Precisie landbouw

Voor Ten Brinke b.v. begint precisie landbouw letterlijk bij de bodem. Een goede grondanalyse is uitgangspunt voor een geslaagde teelt.  Wij helpen u bij het analyseren van het grondonderzoek en volgen de teelt aan de hand van actuele grondanalyse (onderzocht in ons eigen laboratorium) en vochtsensoren  in de teelt.  Controle is uitvoerbaar met  foto beelden vanuit een drone.  Onderzoek van drone beelden moet uitwijzen wat de reden is van de mindere groei. 

 

Plant- en gewasonderzoek

Ten Brinke b.v. doet in samenwerking met andere bedrijven  onderzoek naar bemestingsstrategieen voor verschillende gewassen en niet zonder succes.  Er is besparing mogelijk op kunstmest waardoor meer organische mest in gezet kan worden binnen de wettelijke regels. Hierdoor neemt de kwaliteit en de weerbaarheid van de bodem toe. Ook met nieuwe kunstmestvormen is gebleken dat er meer rendement te halen is uit bemesting. Op de beurs praten we u graag bij over de toepassing van de nieuwe lijn TerraNature meststoffen en Flex Fertilizer meststoffen.

 

(Biologische) gewasbescherming

De toepassing van gewasbeschermingsmiddelen staat aan de vooravond van grote veranderingen. Er worden steeds meer eisen gesteld aan de teelt van de gewassen en de toepassing van gewasbeschermingsmiddelen. Residu eisen wegen zwaarder dan toelatingseisen van de middelen. Dit vraagt om een meer strategische aanpak van de toepassing van gewasbeschermingsmiddelen waar de afnemer om vraagt. Op onze stand kunnen wij u hierover verder informeren.

 

Ook voor andere vragen kunt u terecht  bij onze teeltmanagers op de stand. Ook kunt u er een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek bij u op het bedrijf.

Kom gerust de koffie staat voor u klaar.

 

 

U bent van harte welkom op onze stand op Potato Europe 2017 in  world potato city Emmeloord op standnummer A255 ,  aangrenzend aan het cateringplein.

Tags:

bemesting
pootaardappel
aardappel
gewasbescherming

Informatie aanvraag

Wij hebben enkel uw naam, telefoon en/of email nodig.

Na het versturen nemen wij z.s.m. contact met u op.