Naar inhoud

(Poot)aardappelen; stimulering knolzetting Flex FN 18 bladmeststof.

26 mei 2015

Om een goede knolzetting te behouden is het voldoende voeding nodig. Een bladmestof die knolgericht werkt is Flex FN 18 bladmestof met mangaan en magnesium voeding. Lees 7 belangrijke voordelen van Flex bladmeststof.

Flex Fertilizer bladmeststof heeft door zijn unieke samenstelling zich bewezen in (poot)aardappelen. Flex Feritlizer FN18 heeft de volgende voordelen:

 

1. Flex FN18 bestaat volledig uit amide stikstof. Deze stikstof vorm wordt snel opgenomen en stimuleert de knolvorming. Flex FN18 met amide stikstof is dus neerwaarts gericht, dus stimuleert de beworteling en knolvorming en in mindere mate de bladvorming. Het resultaat is een gemiddeld positief  resultaat op het aantal gevormde knollen in de afleverbare maten en een regelmatige sortering.

 

2. Flex FN18 bevat naast amide stikstof ook de sporenelementen mangaan en magnesium. Voordeel is dat gebreksziekten gelijktijdig mee gegeven worden.

 

3. Flex FN 18 wordt snel opgenomen, binnen 1,5 uur na de bespuiting ligt de stikstof vast in de plant.

 

4. Ervaring is dat in droge perioden Flex FN18 het gewas in de been houdt. Is de droge periode voorbij dan komen deze aardappelen makkelijker opgang met minder groeistoornis. Vooral op percelen waar beregenen niet mogelijk is biedt dit uitkomst.

 

5. U geeft met Flex FN18  ruim 11 kg zuivere stikstof, deze is vele malen efficiënter dan stikstof uit kalkamonsalpeter. 

 

6. U spuit Flex FN18 met 200-250 ltr water en een fijne druppel. U kunt Flex FN18 combineren met de phytophthora bestrijding. Ook de combinatie met olie is mogelijk mits het gewas droog is tijdens de bespuiting.

 

7. Door het toevoegen van Intake reguleert u de pH van het spuitwater naar een pH van ongeveer 5,5. Dit is de meest gunstige pH voor een optimale opname door de plant.

 

Advies:  Flex Fertilizer FN18   50 ltr/ha + Intake 0,3-0,5 ltr/ha

 

In pootaardappelen start u met Flex FN18 wanneer de laatste knolletjes in het "erwt" stadium zijn. Afhankelijk van de groei van het gewas spuit u 3-4 maal met Flex FN18. U kunt dit combineren  met e phytophthora bestrijding.

 

Wilt u meer weten over Flex Fertilizer bladmeststof vraag onze vertegenwoordiger!

 

 

Tags:

aardappel
bemesting
pootaardappel
consumptieaardappel

Informatie aanvraag

Wij hebben enkel uw naam, telefoon en/of email nodig.

Na het versturen nemen wij z.s.m. contact met u op.