Naar inhoud

(Poot)aardappelen; rhizoctonia en zwarte spikkel op de knollen voorkomen.

01 april 2020

Allstar en Amistar worden bijna altijd gebruikt voor het bestrijden van rhizoctonia in (poot)aardappelen. De keuze ligt of juist de combinatie van, wordt bepaald door o.a. het voorkomen van zwarte spikkel. Lees hieronder meer.

 

Allstar;  Allstar is een sterk middel op rhizoctonia en heeft een minder goede werking op zwarte spikkel. Allstar is een middel uit de SDHI-groep. De dosering is 0,8 ltr/ha in de rij. De dosering van 0,8 ltr/ha is zeer zeker nodig, onderdosering is niet aan te raden zoals voor veel nieuw toegelaten gewasbeschermingsmiddelen geldt. Houd u aan de dosering!

Allstar 0,8 ltr/ha  in de rij.

 

Amistar;  Amistar is breed werkend, heeft een goede werking tegen rhizoctonia en een redelijke werking tegen zwarte spikkel. Amistar 3 ltr/ha geeft bij het teveel raken van de knollen een heel klein beetje groeiachterstand in de periode van snelle loofgroei. 

Amistar 3 ltr/ha  in de rij.

 

Een combinatie van AllStar 0,8 ltr/ha + Amistar 1,5 ltr/ha zien wij voor de toekomst een grotere zekerheid voor het slagen van de rhizoctonia bestrijding. Een combinatie product garandeert een bredere werking op zowel rhizoctonia en zwarte spikkel. Daarnaast geeft een combinatie van twee actieve stoffen minder snel kans op een mindere gevoeligheid voor het middel.

Advies:  Allstar 0,8 ltr/ha + Amistar 1,5 ltr/ha

 

 

Tags:

loonwerk akkerbouw
gewasbescherming
aardappel

Informatie aanvraag

Wij hebben enkel uw naam, telefoon en/of email nodig.

Na het versturen nemen wij z.s.m. contact met u op.