Naar inhoud

Pioenen; ziektebestrijding en bladbemesting rond de bloei.

07 mei 2019

Ziektebestrijding in de bloei is belangrijk. Naast botrytis speelt phytophthora een steeds grotere rol. Beide ziekten vragen volop de aandacht! Lees hieronder meer!

Botrytis bestrijding; de pioenen komen nu volop in de knop, de knop is ook gevoeilig voor botrytis aantasting. Belangrijk is een bestrijding zonder teveel residu toe te passen. Toepassing van het middel Switch wat een goede preventieve curatieve werking heeft tegen botrytis is op zijn plaats.

Advies:  Switch 0,5 - 0,8 kg/ha (3 toepassingen, interval 10 dagen)

 

Phytophthora; deze ziekte speelt de laatste jaren een steeds grotere rol. Vaak eerst wat geknepen koppen en later wegval zijn het gevolg.  Afgelopen jaar is Ranman toegelaten in de teelt, Ranman heeft echter vooral bodemwerking (phytophthora - taksterfte). Daarnaast is er nu een toelating van Axidor, Axidor is systemisch en kan daardoor bij een goede opname phytophthora aantasting verminderen. Axidor moet opgenomen worden via het blad en daarvoor is vitaal blad belangrijk. Op dit moment is de plant jong en is de opname zeer goed.

Advies: Axidor 2 ltr/ha 

 

Bladbemesting; wilt u de planten op dit moment nog extra bemesting meegeven. Dat kan nu nog voor de bloei met EfficieNt 28. Deze meststof is veilig op een droog gewas en gespoten met een fijne druppel. EfficieNt bevat 28% N en is speciaal geformuleerd voor bladopname.

Advies:  EfficieNt  10-20 ltr/ha (dit kan in combinatie met schimmelbestrijding)

 

Wij zullen gedurende het teeltseizoen vaker aandacht geven aan de teelt van pioenen, ziektebestrijdng en bemesting.

 

Voor vragen kunt u terecht bij onze teeltmanagers!

 

 

 

 

Tags:

pioen
gewasbescherming

Informatie aanvraag

Wij hebben enkel uw naam, telefoon en/of email nodig.

Na het versturen nemen wij z.s.m. contact met u op.