Naar inhoud

Pioenen; onkruidbestrijding in het najaar, een stevige basis voor een schoon perceel in het voorjaar.

02 december 2019

Een stevige basis leggen is belangrijk voor de beheersing van onkruid in de pioenenteelt. Doe dit tijdig, december is hierbij de beste maand, er is voldoende vocht voor een goede werking. Lees hieronder meer.

Pioenen; start schoon, leg een goede basis

Schoon beginnen is het uitgangspunt in de teelt van pioenen. Het aanwezige onkruid optimaal bestrijden met een bespuiting met Roundup Ultimate wanneer alle planten volledig zijn afgestorven en geen bladgroen meer hebben.

 

Dit kan in december gecombineerd met een bodemherbicide Kerb flow en AZ500. Beide middelen hebben veel vocht nodig en Kerb flow werkt ook nog eens beter onder koude en natte omstandigheden.

 

Advies: 

Kerb flow 2,5 ltr/ha + AZ500 200 ml/ha (+ Roundup Ultimate 2-3 ltr/ha) Spuit in 300 ltr water op droog onkruid en een vochtige grond.

 

In februari is er dan nog de mogelijkheid:

Wing P 2,5 ltr/ha  + Stomp 400 SC 2 ltr/ha

of 

Dual Gold 0,75 ltr/ha + Stomp 400 SC 4 ltr/ha  (Dual Gold is niet toegelaten op zandgrond (ww.w.zandzoeker.nl)

 

 

In maart vlak voor opkomst is er dan nog de volgende mogelijkheid:

In het voorjaar, voor opkomst is er nog een mogelijkheid om de basis te verbreden met Devrinol (napropamide) 2,7 ltr/ha. Devrinol heeft een brede werking (grassen en breedbladigen waaronder melganzevoet en paarse dovenetel.  Devrinol moet het liefst vlak voor  of tijdens regen worden gespoten. Devrinol bestrijdt ook kleinkruiskruid en kamille goed. Wij zien op dit gebied een toegevoegde waarde voor Devrinol.  Na opkomst zijn er nog mogelijkheden voor Goltix en Betasana.

 

Heeft u vragen over de teelt van pioenen bel met een van onze teeltmanagers.

Tags:

gewasbescherming
algemeen
Loonwerk bloembollen

Informatie aanvraag

Wij hebben enkel uw naam, telefoon en/of email nodig.

Na het versturen nemen wij z.s.m. contact met u op.