Naar inhoud

Mais; rassen demonstratie veld is gezaaid!

13 mei 2015

Afgelopen zaterdag is het rassendemonstratie veld van Ten Brinke b.v. en Buma Handel gezaaid. Er zijn in totaal 25 rassen gezaaid. Lees hieronder meer!

Het rassen demonstratie veld van Ten Brinke b.v. en Buma Handel is afgelopen zaterdag gezaaid aan de Hegebouwen te Nijemirdum. Op het demoveld zijn 25 rassen gezaaid van de volgende  4 zaadbedrijven:

- Limagrain

- EuroCorn

- KWS

- Innoseeds

 

Het perceel is geploegd door Loonbedrijf Verf.   Het land is in een keer klaargemaakt met een John Deere trike zaaibedcombinatie. Hierbij is gelijktijdig  20 kg Proterra mais van Barenbrug ingezaaid. Proterra mais onder  de mais is een diep wortelend rietzwenk gras wat gelijktijdig zorg draagt voor een goede draagkracht van de grond tijdens de oogst. Na de oogst ontwikkelt de Proterra mais zich snel als een volwaardig vanggewas en structuurverbeteraar voor een volgende teelt.

Loonbedrijf Van Dun heeft de rassen demo gezaaid met een 6 rijiige zaaimachine op een rijafstand van 75 cm. Gelijktijdig met het zaaien is  150 ltr Flex 18-14 (=190 kg) toegediend.

 

Rondom het perceel is 3-6 mtr gras gezaaid met een bloemenmengsel. Samen met duurzame teeltmaatregen (gras onder mais,  maximaal organische mest / minimaal kunstmest en een aangepaste onkruidbestrijding) hopen wij de landbouw een duurzaam karakter te geven.

 

Via deze mail houden wij u op de hoogte over de ontwikkelingen op het mais demoveld!

 

Tags:

mais

Informatie aanvraag

Wij hebben enkel uw naam, telefoon en/of email nodig.

Na het versturen nemen wij z.s.m. contact met u op.