Naar inhoud

Mais; onkruidbestrijding voor opkomst geeft meer flexibiliteit.

25 april 2016

Onkruidbestrijding in mais voor opkomst geeft na opkomst meer ruimte voor een correctie bespuiting. Minder onkruiddruk en schonere mais is uiteindelijk het resultaat. Lees hieronder meer.

Na zaaien tot ruim voor opkomst van de mais kunt u uitstekend een vooropkomst onkruidbestrijding uitvoeren. De mais heeft minder groeiremming door onderdrukking van het onkruid en de onkruidbestrijding na opkomst (lage dosering).

Vooral op percelen met moeilijke grassen als hanepoot en gladvingergras is een bestrijding met Merlin en Frontier zeker zinvol voor een betere bestrijding. Belangrijk is wel dat de grond voldoende vochtig is.

 

Spuit wel ruim voor opkomst. Als u Merlin vlak voor opkomst spuit bestaat de kans op enige wit verkleuring. Deze trekt later weer weg!

Advies:  Merlin 100 gram/ha + Frontier 0,75 - 1,4 ltr/ha

 

Spuit met 300-350 ltr water en een midden grove druppel!

 

Na opkomst is het in veel gevallen nog wel nodig een kleine correctie uit te voeren. Vaak is een lage dosering voldoende. Een vooropkomst bespuiting maakt de onkruidbestrijding na opkomst flexibeler en de mais heeft minder te lijden van onkruid en de onkruidbestrijding!!! Uiteindelijk heeft u schonere mais dan met alleen een naopkomst onkruidbestrijding!

Let op!  Bij onderzaai van gras is deze combinatie niet mogelijk, u bent dan aangewezen op enkele keren een lage dosering!

 

Heeft u vragen dan kunt u terecht bij onze teeltmanagers.

Tags:

mais
gewasbescherming

Informatie aanvraag

Wij hebben enkel uw naam, telefoon en/of email nodig.

Na het versturen nemen wij z.s.m. contact met u op.