Naar inhoud

Mais; correctie onkruidbestrijding nog mogelijk.

17 juni 2014

De onkruidbestrijding in de mais is vrijwel geheel afgerond. Belangrijk is om nu uw percelen nog een keer te controleren. Lastige onkruiden kunnen met een tweede bespuiting alsnog bestreden worden. Lees hieronder meer!

De onkruidbestrijding in de mais is vrijwel geheel afgerond. Juist nu is er nog een kans om lastige onkruiden te bestrijden die overgebleven zijn bij de eerste bespuiting. Hieronder enkele adviezen voor een correctie bespuiting.

 

Haagwinde; haagwinde die overgebleven is of weer opnieuw in ontwikkeling komt kan met nog een correctie bestrijding worden bestreden.

Advies:  Kart 0,7 ltr/ha

               Peak 20 gram/ha

               Casper 300 gram/ha

 

Veenwortel; veenwortel is een lastig onkruid. In mais kunt u er extra aandacht aan geven om dit onkruid te bestrijden.

Advies: Casper 300 gram/ha

 

Akkermelkdistel / Akkerdistel; deze wortelonkruiden kunnen (pleksgewijs) worden bestreden met Lontrel.

Advies: Lontrel 1,2 ltr/ha + olie 1 ltr/ha

 

Aardappelopslag; dit jaar komt veel aardappelopslag voor, ook  op maispercelen waar vorig jaar aardappelen stonden. Het is belangrijk dit maximaal te bestrijden i.v.m. aardappelmoeheid en phytophthora. Met Kart kunt u nog een correctie bespuiting uitvoeren voor de aardappelplanten die de vorige bespuiting overleefd hebben.

Advies: Kart 0,7 ltr/ha 

 

Grassen; raaigrasopslag, straatgras en kweek; te veel gras onder de mais kan veel opbrengst kosten. Bestrijdt dus de grassen die er niet horen optimaal om de mais voldoende kans te geven.

Advies: Milagro 1 ltr/ha

 

Heeft u verder nog veel overgebleven onkruiden of nakiemers en u wilt een correctie bespuiting uitvoeren vraag onze vertegenwoordiger!

Tags:

mais
gewasbescherming

Informatie aanvraag

Wij hebben enkel uw naam, telefoon en/of email nodig.

Na het versturen nemen wij z.s.m. contact met u op.