Naar inhoud

Lelies; vrijstelling Apollo tegen mijten.

17 december 2015

Fabrikant Adama heeft samen met de KAVB een tijdelijke toelating gerealiseerd voor 120 dagen. Adama werkt aan een reguliere toelating van Apollo in bloembollen en bloemknollen. maar vanwege het belang voor de leliesector is er nu al een vrijstelling tot stand gekomen. Lees hieronder meer.

De vrijstelling van Apollo welke is gerealiseerd voor een periode van 120 dagen, namelijk van 16-12-2015 tot 12-4-2016. Adama heeft zeer beperkte ervaring met lelies koken in combinatie met Apollo. Daar waar geen ervaring is opgedaan in een ras, verdient het aanbeveling om door een proefdompeling vast te stellen of het ras de behandeling verdraagt.

Apollo is een vloeibaar contactmiddel dat zeer effectief is voor het bestrijden van bollenmijten en galmijten. We kunnen Apollo leveren in 1 liter verpakkingen.

 

Toepassing en werkingsspectrum

Apollo dient gebruikt te worden zo snel mogelijk na de oogst. De toepassing kan d.m.v. dompelen, douchen of schuimen. Apollo is effectief op: eieren, protonimfen en het eerste larve stadium. Op volwassen mijten mag geen werking verwacht worden. Er is effectiviteit aangetoond van  galmijt, bollenmijt en stromijt. Apollo heeft een duurwerking van 6 dagen wat betekend dat wanneer er eieren worden gelegd op residu van Apollo deze tot 60 dagen na toepassing geremd worden in de ontwikkeling.

 

Dosering

Apollo heeft een toelating voor 1 toepassing in  de dosering van 0,078% (78 ml middel per 1000 ltr water) voor bolontsmetting (dompelen, douchen of schuimen).

De bijvulfactor is 125% om de concentratie in het bad op het juiste niveau te houden. De halfwaarde tijd van Apollo, zonder bijvullen is 48 uur, dit is getest bij een pH van 6,5-7 gemeten na toediening van Apollo en eventuele andere middelen voor bolontsmetting.

 

Heeft u vragen over de toepassing, vraag onze vertegenwoordiger.

Tags:

gewasbescherming
lelie

Informatie aanvraag

Wij hebben enkel uw naam, telefoon en/of email nodig.

Na het versturen nemen wij z.s.m. contact met u op.