Naar inhoud

Lelies; bijbemesting op basis van grondonderzoek.

21 mei 2015

D.m.v. grondmonsters kunnen lelies bijgestuurd worden in de voedingstoestand. Vanaf volgende week raden wij aan de percelen te laten bemonsteren. Heeft u interesse, lees hieronder meer.

Een lelieplant vormt eerst bovenwortels, daarna snel groeit de plant  in het loof  en vervolgens worden de onderwortels gevormt.  Komt de plant in de overgang van bovenwortels naar onderwortels dan komt de plant snel in de problemen met vocht en voeding. Dit wordt vaak nog versterkt door weersomstandigheden als extreme verdamping bij warm, winderig sterk drogend weer.

De plant laat dan vaak gebreksziekten  (zgn. Vletter-ziek) zien. Pas als de plant weer voldoende onderwortels gevormd heeft krijgt deze het weer wat makkelijker.

 

Door een uitgebalanceerde bemesting is het mogelijk gebreksziekten te beperken. Dit betekent dan wel regelmatig grondmonsters nemen en zorgen dat de bemesting in de bodem optimaal is. Ten Brinke b.v. biedt u de mogelijkheid  grondmonsters  in eigen onderzoeksruimte te onderzoeken en een daarbij behorend bemestings- of teeltadvies te leveren.

 

Na vele jaren van ervaring en testen kunnen we met bemesting hier goed op sturen. Dit geeft duidelijk minder gebreksziekte, een groener gewas met meer groeipotentie.

 

Vanaf volgende week gaan we de lelie percelen bemonsteren op aanwezige voedingselementen. Aan de hand van grondmonsters welke wij zelf in eigen laboratorium kunnen analyseren krijgt u een advies voor de bemesting. Wilt u hieraan meedoen dan kan dat in overleg met onze vertegenwoordiger.

 

Wilt u meer weten, vraag onze vertegenwoordiger!

Tags:

grondmonsters
lelie
bemesting

Informatie aanvraag

Wij hebben enkel uw naam, telefoon en/of email nodig.

Na het versturen nemen wij z.s.m. contact met u op.