Naar inhoud

Lelies; bemesting op maat!

21 mei 2015

Lelies vormen eerst bovenwortels en gaan daarna over tot het vormen van onderwortels. De overgang van bovenwortels naar onderwortels is een lastige periode. Deze speelt nu rond half juni. Lees hieronder meer!

Doordat de lelieplant eerst bovenwortels vormt, daarna snel groeit in het loof  en vervolgens pas onderwortels vormt, komt de plant in de overgang van bovenwortels naar onderwortels vaak in de problemen met vocht en voeding. Dit wordt vaak nog versterkt door weersomstandigheden als extreme verdamping bij warm, winderig sterk drogend weer.

De plant laat dan vaak gebreksziekten  (zgn. Vletter-ziek) zien. Pas als de plant weer voldoende onderwortels gevormd heeft krijgt deze het weer wat makkelijker.

 

Door een uitgebalanceerde bemesting is het mogelijk gebreksziekten te beperken. Dit betekent dan wel regelmatig grondmonsters nemen en zorgen dat de bemesting in de bodem optimaal is. Ten Brinke b.v. biedt u de mogelijkheid  grondmonsters  in eigen onderzoeksruimte te onderzoeken en een daarbij behorend bemestings- of teeltadvies te leveren.

 

Na vele jaren van ervaring en testen kunnen we met bemesting hier goed op sturen. Dit geeft duidelijk minder gebreksziekte, een groener gewas met meer groeipotentie.

 

Wilt u meer weten, vraag onze vertegenwoordiger!

 

Tags:

bemesting
lelie
grondmonsters

Informatie aanvraag

Wij hebben enkel uw naam, telefoon en/of email nodig.

Na het versturen nemen wij z.s.m. contact met u op.