Naar inhoud

Grasland; Barenbrug Maaien XXL, voor akkerbouwmatig gras telen.

14 september 2017

Barenbrug heeft samen met Ten Brinke b.v. een weidemengsel ontwikkeld voor bouwplanmatig gras telen. Maaien XXL is een snel groeiend mengsel wat enkele jaren mee gaat en een hoge drogestof opbrengst geeft met een goede voederwaarde. Maaien XXL kunt u uitstekend inzaaien eind september - begin oktober na de mais. Hieronder leest u meer over Maaien XXL.

Maaien XXL produceert in zeer korte tijd na inzaai een hoge grasopbrengst per hectare. Ideaal voor veehouders die dit jaar snel hun ruwvoervoorraad willen aanvullen. De combinatie.Italiaans raaigras en Engels raaigras is de succes factor van Maaien XXL. Meteen na inzaai ontwikkelt het Italiaans raaigras zich als dekvrucht, en stimuleert de vestiging van het Engels raaigras. Dit resulteert, in een zeer korte tijd, in een dichte graszode. Maaien XXL kunt u één week eerder maaien dan een mengsel met uitsluitend Engels raaigras.

 

Praktijkervaring

In de praktijk zien we dat Maaien XXL inderdaad een week eerder gemaaid wordt dan een mengsel zonder Italiaans raaigras. In de praktijk is het Italiaans raaigras op het moment van maaien net doorgeschoten en zorgt voor structuur in het voer. Het Engels raaigras is nog niet doorgeschoten en wordt hierdoor optijd gemaaid zonder dat voerderwaarde verloren gaat. Dit voordeel wordt in de praktijk als heel positief ervaren.

 

 

Blijvende maaiweide;  het Italiaans raaigras stimuleert twee jaar de groei van het Engels raaigras. Daarna is het Italiaans raaigras uitgeput, maar zal de inmiddels stevig ontwikkelde graszode  van Engels raaigras de taak volledig overnemen. Het Engels raaigras is de basis voor een jarenlange maaiweide. Bovendien hebben de Engels raaigras rassen in Maaien XXL een laag groeipunt waardoor het gras snel hergroeit na maaien. 

 

De Engels raaigras rassen in Maaien XXL bloeien gelijktijdig. Dit heeft als voordeel dat het gras lang zijn voederwaarde behoudt waardoor veehouders flexibel zijn in de keuze van het maaimoment. Het graszaadmengsel heeft een uitstekende zomergroei en door de hoge resistentie tegen roest produceert het mengsel ook in het najaar een smakelijk gewas.

 

 

Voordelen:

- Meer eiwit uit gras

- Voor de productie van gras met een hoger eiwitgehalte is  Maaien XXL uitstekend te combineren met een klavermengsel Duet.

- Aanbevelingen Maaien XXL

- Hoge opbrengst in een korte periode

- Snelle beginontwikkeling door Italiaans raaigras

- Blijvende maaiweide

- Snede extra in het eerste jaar

- Eerste twee jaar 10% meer massa dan BG 3

 

Zaai advies:

Inzaaihoeveelheid: 45 kg per ha Verpakking : 25 kg

 

Samenstelling* 35% Meltador Engels tetraploïde 30% Barforma Engels diploïde 20% Barmultra II Italiaans raaigras 15% Toronto Engels diploïde

* Samenstelling onder voorbehoud van beschikbaarheid

Tags:

loonwerk veehouderij
gras

Informatie aanvraag

Wij hebben enkel uw naam, telefoon en/of email nodig.

Na het versturen nemen wij z.s.m. contact met u op.