Naar inhoud

Granen; onkruidbestrijding met Roundup Ultimate.

10 juli 2014

Wanneer de korrels deegrijp zijn is er nog een mogelijkheid om wortelonkruid en aardappelopslag in de granen te bestrijden met Roundup Ultimate. Lees hieronder meer!

Met de graanoogst in aantocht dient zich eveneens het moment aan om effectief met onkruid en aardappelopslag  in graan af te rekenen. Tevens is dit de tijd van het jaar om uw graanperceel dood te spuiten voor het verkrijgen van een homogene, hoogwaardige opbrengst. Doordat onkruidplanten over veel bladmassa beschikken is de opnamecapaciteit maximaal en wordt de werkzame stof glyfosaat uit Roundup Ultimate optimaal opgenomen.

 

Let er wel op dat u geen pre-harvest bespuiting kunt uitvoeren in gerst welke bestemd is voor brouwgerst of voor de teelt van zaaizaad. Dit geldt ook voor tarwe welke voor zaaizaad geteeld wordt.

 

Onkruid in graan kan verstrekkende negatieve consequenties hebben voor de graankwaliteit:

- een hoog vochtigheidspercentage

- minder goede korrelkwaliteit

- een onregelmatige rijping

- vertraging tijdens de oogst.

 

Dosering:  Roundup Ultimate  2,0-3,5 ltr/ha (afhankelijk van het type onkruid)  

 

Toepassing en dosering Roundup Ultimate:

- Roundup Ultimate bevat meer uitvloeiers en hechters, waardoor het uiteindelijke resultaat beter is dan andere formuleringen glyfosaat.

- Roundup Ultimate kan ingezet worden zodra het graan het volrijpe (deegrijpe)  stadium, bij een korrelvochtigheid van < >

- Roundup Ultimate heeft een wachttijd van 7 dagen; 7 dagen na de bespuiting kan, bij gunstige weersomstandigheden, geoogst worden.

- Roundup Ultimate is binnen 1 uur regenvast!

 

 

 

 

Tags:

graan
gewasbescherming

Informatie aanvraag

Wij hebben enkel uw naam, telefoon en/of email nodig.

Na het versturen nemen wij z.s.m. contact met u op.