Naar inhoud

Biofumigatie; mengsel Bio vitaal groeit enorm snel!

21 juli 2015

Biofumigatie is een methode om op een natuurlijke wijze schadelijke aaltjes te bestrijden. Dit jaar hebben we 26 juni het eerste perceel gezaaid en dat groeit enorm snel. Lees hieronder meer!

Biofumigatie; dit jaar is tot nu toe bij Ten Brinke b.v. ongeveer 30-35 ha ingezaaid met Bio vitaal, een mengsel van Innoseeds speciaal voor biofumigatie. Dit is een natuurlijke wijze om schadelijke aaltjes te bestrijden.

Op de foto is te zien hoe snel het perceel zich ontwikkeld welke 26 juni dit jaar is ingezaaid. Het is het streven dat het gewas bij 80% bloei wordt verhakseld en ingespit en daarna wordt afgedicht. Dit gebeurt in een werkgang met een roterende spitmachine. Voorop de trekker is een aangepaste klepelmaaier met kneusinrichting gemonteerd die het gewas maximaal kneust om het enzymatische proces in de bodem opgang te krijgen. De verhakselde plantenresten vormen dan de stof isothiocyanaat (ITC) dat vrij komt bij het enzymatisch proces in de bodem.  De hoeveelheid van ITC is weer bepalend voor de doding van schadelijke aaltjes.

 

Bio vitaal  25 kg/ha kunt u zaaien tot ongeveer 15 augustus voor een goed resultaat.

Tags:

groenbemester

Informatie aanvraag

Wij hebben enkel uw naam, telefoon en/of email nodig.

Na het versturen nemen wij z.s.m. contact met u op.