Naar inhoud

Biofumigatie is effectief tegen aaltjes.

28 juli 2014

Door het vroegtijdig zaaien van een Bio vitaal van Innoseeds heeft u na 6 tot 8 weken de mogelijkheid dit fijn te verhakselen en in te werken. Door een enzymatische werking wordt de stof isothiocyanaat (ITC) gevormd. Deze natuurlijke stof is dodelijk voor schadelijke aaltjes. Lees hieronder meer!

Ten Brinke b.v. start dit jaar samen met Innoseeds met de toepassing van biofumigatie in de praktijk om schadelijke aaltjes te bestrijden op natuurlijke wijze. Dit kan door het vroegtijdig zaaien van het mengsel Bio vitaal van Innoseeds.

 

Bio vitaal bestaat uit een mengsel van Gele Mosterd en Bladrammanas. De rassen in dit mengsel zijn bepalend voor de hoeveelheid Isothiocyanaat (ITC) die vrij komt bij de biofumigatie in de bodem. Deze hoeveelheid van ITC is weer bepalend voor het resultaat van de biofumigatie.

 

Zaaiperiode

De beste zaaiperiode is april tot/met augustus: 25 kg/ha minimaal

 

BemestingOm een goede verse massa productie te krijgen, is het aan te bevelen om stikstof te geven.Advies: 60/65 kg N/ha

 

Grondbewerking

Het beste is om de grond te bewerken als voor een normale teelt. Zaai het product met bijvoorbeeld een pijpenzaaimachine.

 

Tijdstip van inwerken (zie foto)

- Zodra het gewas 60 tot 80% bloei heeft, kan er met inwerken worden begonnen.- Het is noodzakelijk om een klepelmaaier te gebruiken om het gewas extra fijn te hakselen.- Direct daarna kan het residu ingewerkt worden met een spitfrees of schijveneg.- Gewenst is de grond dicht te rollen!- De periode tussen hakselen en inwerken mag maximaal 30 minuten bedragen. Liefst nog korter.

 

Heeft u interesse in of  vragen over biofumigatie, vraag onze vertegenwoordiger, via de mail houden we u op de hoogte over deze toepassing!

 

 

 

 

Tags:

groenbemester

Informatie aanvraag

Wij hebben enkel uw naam, telefoon en/of email nodig.

Na het versturen nemen wij z.s.m. contact met u op.