Naar inhoud

Bemesting; overbemesting met TerraNature meststoffen voor een gezonder gewas.

12 juni 2019

TerraNature meststoffen zijn ontwikkeld om gewassen op een evenwichtige manier te bemesten. Dit maakt de meststoffen bij uitstek geschikt voor overbemesting. Overdadige loofgroei wordt voorkomen terwijl de balans in de bodem bewaakt wordt. Dit komt kwaliteit en weerbaarheid tegen ziekten en plagen ten goede. Lees hieronder meer.

TerraNature meststoffen geschikt voor overbemesting.

TerraNature meststoffen zijn bij uitstek geschikt voor overbemesting. De meststoffen zijn opgebouwd uit o.a ureum stikstof, dit voorkomt extreme loofontwikkeling en stimuleert wortelvorming en knol- en bolgroei. Hierdoor krijgen gewassen steviger loof wat minder gevoelig is voor ziekten en plagen. Ook is ureumstikstof onder droge en natte omstandigheden goed opneembaar. Onder droge omstandigheden komt de plant minder snel in de stress waardoor hij na een droogte periode ook sneller herstelt.

 

Bij uitstek geschikt voor overbemesting zijn:

 

- TerraNature Gold + K;

Deze meststof bevat 16% stikstof, 32% kali en 6% zwavel + humuszuur

- TerraNature Gold + S;

Deze meststof bevat 38% stikstof en 18% zwavel + humuszuur

- TerraNature Gold

Deze meststof bevat 46% stikstof + humuszuur

 

TerraNature meststoffen zijn ontwikkeld voor balans bewaking.

Balans in de voedingselementen in de bodem is van belang voor groei en kwaliteit van uw gewassen. De juiste balans geeft een ongestoorde groei en een betere kwaliteit van uw eindproduct.  Door middel van een grondanalyse en bemesting op maat kunt u zorgen dat de bodem in balans blijft en u een goede kwaliteit en opbrengst haalt. 

De laate jaren hebben wij in veel gewassen ervaring opgedaan o.a. (Poot)aadappelen, tulpen, lelies, wortelen, uien, witlof etc.

Klik hier: Welke meststoffen zijn er van TerraNature.

 

Grondanalyse, snel en eenvoudig bij Ten Brinke b.v.

Grondanalyses kunt u bij ons laten onderzoeken op het laboratorium. Ook hebben wij de mogelijkheid uw percelen te bemonsteren.  Zelf kunt u ook bemonsteren, hiervoor kunt u bij ons monsterprikkers lenen. Tevens hebben wij plastic zakken en labels.

 

Vraag onze teeltmanagers voor meer informatie over bemesting en grondmonsters.

 

Tags:

Overbemesting
Boerbewust
bemesting

Informatie aanvraag

Wij hebben enkel uw naam, telefoon en/of email nodig.

Na het versturen nemen wij z.s.m. contact met u op.