Europlant Open Days - Restrain ethyleen

Uitnodiging; Restrain ethyleen geeft toegevoegde waarde aan aardappelen.

Hierbij nodigen wij u uit voor:

 

Rassendagen aardappelen 2023

 

Wanneer:

  • woensdag 8 november  van 10.00 - 18.00 uur
  • donderdag 9 november van 9.30 - 18.00 uur
  • vrijdag 10 november van 9.30 - 12.00 uur

 

Waar:

Ten Brinke b.v. 

Floraweg 1

8312 RK  CREIL   

tel. 0031 527 274030

 

Rassen demonstratie:   EUROPLANT  Open Days

Tijdens de Rassendagen pootaardappelen 2023 presenteert Europlant zijn nieuwste rassen en ontwikkelingen aan de wereldhandel. Europlant is sterk vertegenwoordigd in rassen voor de markt in tafelaardappelen en verwerkende industrie. Daarnaast beschikken zij over rassen met een brede resistentie tegen aardappelmoeheid.

 

Restrain ethyleen, de laatste resultaten van het  proefveld 2023

Ten Brinke b.v. kan u tijdens deze dagen informeren over het laatste onderzoek welke voort gekomen is uit het proefveld waarin veel nieuwe rassen van de handelshuizen getest zijn met Restrain ethyleen. Wij willen graag deze kennis met u delen. Dit jaar ligt de aandacht niet alleen op het voordeel voor de pootgoedteler maar ook voor de teelt van consumptieaardappelen.

Afgelopen jaar is veel aandacht besteed en onderzoek gedaan naar de meerwaarde in consumptieaardappelen. 

 

Voordelen Restrain ethyleen pootaardappelen voor de pootgoedteler

De voordelen van een pootgoed behandeling met Restrain ethyleen zijn groot. Het gaat naast een meeropbrengst ook om een betere maatsortering wat een een beter financieel rendement geeft. Daarnaast blijven de aardappelen makkelijker in kiemrust. Dit bespaart een of meerdere bewerkingen (draaien) wat gunstig is voor de vitaliteit van het pootgoed en het risico op aantasting van bactierieziekten reduceert.

 

 

Voordelen Restrain ethyleen  pootaardappelen voor consumptieaardappelteler

Daarnaast presenteert Ten Brinke b.v. de meerwaarde van de  Restrain ethyleen behandeling voor het pootgoed wat bestemd is voor de consumptieaardapppelen. Dit geeft niet alleen een meeropbrengst maar ook een egalere sortering en daarmee een hogere kwaliteit aardappelen (minder dikke bonken en daardoor minder holle aardappelen) geschikt voor de (friet) verwerkende industrie of de tafelaardappel markt. Dit restulteert in een hogere opbrengste met een betere kwaliteit en minder tarra.

Momenteel zijn wij met de verwerkende industrie in gesprek over toepassing in enkele centrale bewaarplaatsten voor in eerste intantie rassen met een minder goede knolzetting. 

Wilt u hier meer over weten, onze teeltmangers  ontvangen u tijdens deze dagen en kunnen u hierover meer vertellen.

 

Persoonlijk advies mogelijk.

Heeft u interesse voor de pootgoed behandeling met Restrain ethyleen?  U kunt vooraf of tijdens de open dagen een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek met een van onze teeltmanagers.  Er is dan tijd voor u beschikbaar om het rassen onderzoek te doorlopen en u persoonlijk op de hoogte te brengen. Telefoon 0527 274030  (Jan Hartveld,  Mark Pulles)

Heeft u vragen, maak vooraf een afspraak of neem contact op met onze teeltmangers.

Informatie aanvraag
Na het invullen van onderstaand formulier nemen wij z.s.m. contact met u op.
Chat met ons
Ten Brinke b.v.
Uw vraag is onze uitdaging!
online
Wat kunnen we voor u betekenen?
16:49