Meer stengels, meer knollen, meer rendement!

Restrain ethyleen; voor iedere pootgoedteler een succes!

Restrain ethyleen in pootaardappelen wordt al meer dan 10 jaar toegepast. Het kan in verschillende type bewaarplaatsen worden uitgevoerd met als resultaat een hoger rendement en meer rust in de bewaarplaats. Lees hieronder meer over de toepassing.

 

Praktijk ervaring 2020.Afgelopen jaar hebben wij weer positieve resultaten gezien van de ethyleen behandeling van de pootaardappelen. Na ruim 10 jaar ervaring blijkt niet alleen de meerwaarde te zitten in de vorming van meer knollen per plant en een hogere financiele opbrengst. Wij ervaren dat steeds vaker voor Restrain ethyleen gekozen wordt om pootaardappelen te bewaren zonder kiemvorming en verlies van kwaliteit. Dit wordt als zeer positief ervaren. Ook hebben wij nog nooit geen mutanten waargenomen in de na teelt. Daarnaast is het gemiddelde financiele rendement na 10 jaar ervaring positief bijgesteld naar ongeveer 1250,--/ha.

 

Voorbereiding seizoen 2021.

Langzamerhand kan begonnen worden met het sorteren van het eigen pootgoed bestemd voor de teelt van pootgoed of consumptieaardappelen. Het is goed de pootaardappelen voor 2021 tijdig te sorteren en daarna in de koelcel te bewaren. Hierdoor komen de aardappelen tot rust waardoor ze minder CO2 uitstoten.

De starttemperatuur van de koelcel is afhankelijk van de rassen die er instaan, maar kan uiteenlopen van 4 - 6 graden Celcius. Vanaf dat moment kan er ook de Restrain ethyleen acccumulator worden geplaatst, om de topspruitdominantie te doorbreken en de kiemgroei te onderdrukken.

 

Wat is belangrijk:

- vroegtijdig sorteren van (eigen) pootgoed voor pootgoed of voor de teelt van consumptieaardappelen

- pootgoed bewaren bij een constante temperatuur (4 tot 8 graden Celcius en afhankelijk van ras)

- bewaring bij een laag CO2 gehalte

- toepassing van Restrain ethyleen

  

Restrain ethyleen in uw bewaarplaats.

Restrain ethyleen kan toegepast worden in verschillende soorten bewaarplaatsen. In de bijgevoegde film wordt dit aangegeven. De verdeling van het gasvormige ethyleen gaat erg gemakkelijk omdat ethyleen lichter is dan lucht. Dus ook met minimale ventilatie verdeelt het zich heel snel door de gehele ruimte. Dus zowel toepasbaar in een losgestorte bewaarplaats als ook in een kistenbewaring. Is uw bewaarplaats niet geheel dicht dan zal de Restrain accumlator meer ethyleen aanmaken. Daarom is het ook in deze bewaarplaatsen een toepassing mogelijk.

 

Voordelen van Restrain ethyleen:

- warmer bewaren van pootgoed is mogelijk

- knollen blijven na sorteren veel rustiger

- eenvoudig en flexibel toe te passen

- draaien of omstorten is niet meer nodig

- bewaarschuur hoeft niet aangepast te worden

- geen mutanten vastgesteld

- in potentie 15% meer knollen per plant

- verbeterd rendement

- rust in bewaring en rust in uw organisatie

 

Restrain ethyleen toegepast met bewaarbegeleiding.

De toepassing van Restrain ethyleen wordt uitgevoerd met bewaarbegeleiding van Ten Brinke Potato plus b.v. Uw bewaarcel wordt continu bewaakt op CO2 en temperatuur. Onze bewaarspecialisten controleren samen met u regelmatig de apparatuur op goede werking en op de juiste waarden. Zij adviseren u met het op de juiste manier sturen in de bewaartemperatuur. Zo komen wij samen met u tot een beter rendement in de pootgoedteelt en meer rust in de bewaring.

  

Wilt u meer weten over Restrain ethyleen?

Meer weten over de toepassing van Restrain ethyleen en de specialistische begeleiding door Ten Brinke Potato Plus b.v.?

Bel een van onze teeltmanagers of bel ons kantoor voor een afspraak (0527-274030).

Informatie aanvraag
Na het invullen van onderstaand formulier nemen wij z.s.m. contact met u op.
Chat met ons
Ten Brinke b.v.
Uw vraag is onze uitdaging!
online
Wat kunnen we voor u betekenen?
22:14