Notice: Undefined variable: linkedBlocks in /var/www/vhosts/tenbrinkebv.nl/httpdocs/vd_core/controllers/Block.php on line 174
Mais; ultra vroege mais zaaien kan nog tot ongeveer 1 juli.
Ambient de ultra vroege mais.

Mais; ultra vroege mais zaaien kan nog tot ongeveer 1 juli.

 

Ambient is een extreem vroeg maisras. Op dit moment is het binnen Europa het ras welke de minste groeidagen nodig heeft. Ambient groeit in 120 dagen (FAO 120) tot een volledig oogstrijp gewas. De opbrengst aan droge stof is iets lager maar voor bijzondere omstandigheden biedt dit ras de perfecte oplossing. Het is afhankelijk van de weersontwikkeling in het najaar hoe lang u Ambient nog kunt inzaaien. Normaal gesproken is het mogelijk tot ongeveer de laatste 2 weken van juni.

  • Snelle begin ontwikkeling, groeit in 120 dagen
  • Kan zowel vroeg gezaaid worden als laat, tot ongeveer 20 juni
  • Goede voederwaarde 

-----------------------

Eerst nog één of twee snedes gras inkuilen vóór het inzaaien van de mais? Of gaat u liever voor de aller vroegste maïs (weinig groeidagen) zodat u daarna nog een snede gras pakt?

Met AMBIENT bent u flexibeler om naast de maïs nog een ander gewas op hetzelfde perceel te telen. Wanneer u de maïs later in het jaar zaait heeft het minder last van ritnaalden. Eerder oogsten betekent minder structuurschade.

Al deze voordelen gaan gepaard met een gemiddelde drogestofopbrengst van 13,5 ton/ha! Samen met een eerste en tweede snede gras kunt u ongeveer 20 ton drogestof per ha halen. Dit is ook een manier om meer eiwit van eigen land te halen.

-----------------------

 

Mogelijkheden voor een extreem vroeg maisras (weinig groeidagen):

  • 1. na de eerste snede gras een goede mogelijkheid om Abient in te zaaien en te oogsten rond 1 oktober en daarna weer gras in te zaaien voor nieuw grasland. U voorkomt dan het inzaaien van een vanggewas en heeft op deze manier het volgende jaar weer een goede eerste snede.
  • 2. na een vroeg gewas, als bijvoorbeeld na tulpen, kunt u alsnog een gewas mais telen.
  • 3. een extreem vroeg ras, redelijk op tijd gezaaid, geeft de mogelijkheid om vroeg te oogsten en daarna een grondverbetering (kilveren en/of draineren) en op nieuw inzaaien van grasland te realisren.
  • 4. na een calamiteit, bijv. wateroverlast of ritnaalden schade kunt u na een verloren gegaan gewas toch nog mais telen om de schade enigszins te beperken.

Ten Brinke b.v. heeft Ambient op voorraad met een coating voor vogelvraat. Is er kans op ritnaaldenschade dan is er de mogelijkheid Force EVO 8-16 kg in de rij toe te passen.

Zie hieronder foto's van Ambient gezaaid op 15 juni 2020.

 

Heeft u vragen over het laat inzaaien van mais, dan kunt u contact opnemen met een van onze teeltmanagers.

 

Downloads
Gerelateerde artikelen
Mais; neem maatregelen om schade van ritnaalden te voorkomen.
Mais; maak uw rassenkeuze voor 2021.

Notice: Undefined property: stdClass::$linkedBlocks in /var/www/vhosts/tenbrinkebv.nl/httpdocs/views/layouts/news_item.php on line 124

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/tenbrinkebv.nl/httpdocs/views/layouts/news_item.php on line 124
Informatie aanvraag
Na het invullen van onderstaand formulier nemen wij z.s.m. contact met u op.
Chat met ons
Ten Brinke b.v.
Uw vraag is onze uitdaging!
online
Wat kunnen we voor u betekenen?
16:44