Innovatie in de gewasbescherming.

Algemeen; situatie omtrent mancozeb en alternatieven voor mancozeb.

 

 

Einde toelating mancozeb bevattende producten.

Zoals iedereen weet is eindigt de toelating voor mancozeb bevattende producten. Als teler mag u mancozeb bevattende producten nog kopen tot 4 juli 2021. U mag deze producten dit seizoen nog wel toepassen (tot 4 januari 2022 in veel gevallen). Dit omvat producten als Tridex, Dithane DG, Penncozeb DG, Penncozeb SC, Mastana SC, Acrobat, Valbon, Valbon Start, Fubol Gold, Profilux DG, Video, Curzate M etc. Producten als Valbon en Valbon Start zijn inmiddels uitverkocht. De andere producten zijn echter nog (zeer) beperkt voorradig.

 

De tijd na mancozeb !

Mancozeb (mancozeb bevattende producten) worden in veel teelten toegepast, zijn breed werkende fungiciden, voorkomen in veel gevallen resistentie van andere gewasbeschermingsmiddelen. De afgelopen jaren is er vanuit de gewasbeschermingsmiddelen industrie nog geen kant en klare vervanger voor mancozeb ontwikkeld. Wel wordt er veel onderzoek gedaan maar voordat er een kant en klaar multi-side fungicide voor brede toepassing in vele gewassen beschikbaar komt met meer dan 3 toepassingen op het etiket, kan nog wel enkele jaren duren.

 

Nieuwe ontwikkelingen.

Op dit moment is Ten Brinke b.v. bezig met het testen van plantvoedende plantversterkers bezig voor een brede toepassing. De resultaten zijn hoopvol. Dit groeiseizoen testen we in verschillende gewassen. Het lijkt erop dat we met dit product de plek van mancozeb in het spuitschema kunnen invullen waardoor het ook nog praktisch toepasbaar is. De laatste ontwikkelingen zijn positief zodat wij met dit product het gemis van mancozeb in iedergeval deels kunnen invullen.

 

Onze teeltmanagers houden u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Informatie aanvraag
Na het invullen van onderstaand formulier nemen wij z.s.m. contact met u op.
Chat met ons
Ten Brinke b.v.
Uw vraag is onze uitdaging!
online
Wat kunnen we voor u betekenen?
14:46