Naar inhoud

Zaaiuien; schema ziektebestrijding zaaiuien 2015.

24 juni 2015

Hieronder vindt u de schema's ziektebestrijding zaaiuien 2015. Aan u de keuze een koprot schema (effectief tegen koprot) en een normaal degelijk schema. Aan de schema's zijn de wettelijke beperkingen van de middelen toegevoegd. Lees hieronder meer!

Ziektebestrijding van zaaiuien is nu aan de orde.  Op dit moment is de ziektedruk nog laag maar het is nu wel de  tijd om te beginnen. De pijpjes raken elkaar in de rij. Ten Brinke b.v. heeft dit jaar een tweetal schema's voor u gemaakt:

 

1. normaal schema (afwisselschema Allure en Fandango)

2. koprot schema (afwisselschema Signum en Fandango)

 

Onderaan de schema's zijn de toegelaten middelen toegevoegd met de wettelijke beperkingen.

 

Shirlan is niet meer toegelaten in uien. Vandaar dat we gekozen hebben om hiervoor in de plaats Allure in te zetten. Allure is relatief sterk op bladvlekkenziekten. Fandango is sterk op bladvlekkenziekte, valse meeldauw en heeft een nevenwerking op fusarium.

 

In de schema's kiezen we bewust voor mancozeb vloeibaar omdat deze onbeperkt gespoten mag worden in uien met een interval van 7 dagen. Wij kiezen voor een dosering van Mancozeb vloeibaar 2 ltr/ha  in combinaite met Zink flow 0,5 ltr/ha  (zink-oxide). Deze combinatie is vergelijkbaar met 3 kg Zineb-Maneb, zoals deze vroeger was toegelaten en sterk was tegen valse meeldauw.

Zink flow bevat zink-oxide en is schimmeldodend. Dit in tegenstelling tot zink-sulfaat welke ontwikkeld is als bladmeststof.

 

Hieronder staan beide schema's onder "downloads". U kunt ze downloaden en uitprinten.

 

 

Tags:

gewasbescherming
uien

Informatie aanvraag

Wij hebben enkel uw naam, telefoon en/of email nodig.

Na het versturen nemen wij z.s.m. contact met u op.