Naar inhoud

Zaaiuien; onkruidbestrijding voor opkomst.

05 april 2016

Voor onkruidbestrijding in (zaai)uien is het belangrijk dat voor het juiste tijdstip gekozen wordt. Een goede basis is belangrijk om na opkomst problemen te voorkomen. Spuit zoveel mogelijk op vochtige grond en zorg dat u de teelt schoon begint. Lees hieronder meer.

Voor een bodemherbicide voor opkomst zijn we aangewezen op Stomp 400 SC. Dit is een breedwerkende bodemherbicide tegen grasachtige en tweezaadlobbige onkruiden. Stomp pakt zaadjes aan in het begin van de kieming. Spuit dus vlak na het zaaien of vlak voor opkomst.

 

Ons advies is Stomp 0,5-0,75 ltr/ha vlak na het zaaien en daarna bij het afbranden nog eens Stomp 0,5-0,75 ltr/ha. Op deze manier wordt de onkruiddruk sterk verlaagd zonder schade aan de uien plantjes te veroorzaken.

 

Advies:            1.  Stomp 400 SC 0,75  ltr/ha               Direct na het zaaien gevolgd door:

                        2.  Stomp 400 SC 0,5-0,75 ltr/ha          Ruim voor opkomst

                       (in combinatie met Roundup Ultimate 2 ltr/ha, Clinic glyfosaat  3 ltr/ha

                                                                 of Reglone Bold 1,5 ltr/ha)

                      

Op grond met een hoge onkruiddruk of waar kleefkruid een probleem is, kan ook Boxer worden gespoten. Boxer heeft een goede werking op veelknopigen en kleefkruid. Boxer heeft een matige werking op kamille en kruiskruid.

                                                                                              

Opmerkingen:

- vlak voor opkomst van de uien het onkruid altijd afbranden met: Roundup Ultimate 1,5-2 ltr/ha of Clinic glyfosaat 3-4 ltr/ha

- Reglone Bold is ook toegelaten in een dosering van 1,5 ltr/ha; Reglone kunt u nog spuiten als er enkele uien doorkomen (1-2 per strekende meter rij)  en het net te laat is voor Roundup (glyfosaat).

- spuit Stomp  400 SC in 350 ltr water met een midden grove druppel, voegt u Roundup Ultimate of glyfosaat toe, spuit dan met 250 ltr water en een fijne druppel, eventueel kan nog Anti Drift toegevoegd worden.

 

Voor vragen of advies kunt u terecht bij onze teeltmanagers.

Tags:

gewasbescherming
uien

Informatie aanvraag

Wij hebben enkel uw naam, telefoon en/of email nodig.

Na het versturen nemen wij z.s.m. contact met u op.