Naar inhoud

Wortelen; actualiteiten en ziektebestrijding 2015.

29 juli 2015

Het wordt nu tijd om de ziektebestrijding in de wortelen uit te voeren. Zorg daarnaast voor sterk en stevig loof door een goede bemesting. Lees hieronder meer.

Onkruidbestrijding; de laatste bespuiting voor onkruid in de wortelen is bedoeld om de wortelen schoon te houden tot aan de oogst. Een aanvulling van bodemherbicide is hiervoor belangrijk. De volgende combinatie heeft de meest brede en lange werking.

Advies:  Boxer 2 ltr/ha + Linuron 0,45 ltr/ha

- Spuit met 250-300 ltr water met een midden grove druppel.

 

Ziektebestrijding; om het loof gezond te houden is het belangrijk een juist schema toe te passen waarbij ook rekening gehouden wordt met residu van middelen die achter kunnen blijven in de wortelen. Het schema ziektebestrijding wat hierbij gevoegd is en die u kunt downloaden houdt hier nadrukkelijk rekening mee. Hooguit kunt  u hiervan 1 actieve stof terugvinden en deze ligt dan ook ver onder de norm.

Advies:    zie spuitschema,  hieronder te "downloaden".

 

Bemesting; naast ziektebestrijding is de bemesting altijd onderbelicht voor een goede kwaliteit wortelen. Zorg voor een goede balans in de bodem en voldoende beschikbare kali en magnesium. Dit kan alleen bereikt worden door regelmatig bij te sturen op basis van periodiek grondonderzoek. Wij kunnen dit grondonderzoek voor u uitvoeren met een bijbehorend advies.

Grondonderzoek is de basis voor gezonde groei! (Groeistoornissen zijn altijd nadelig voor de kwaliteit van de wortel!)

 

Wortelvlieg;  op dit moment is het nog rustig wat betreft de wortelvlieg. We zien nu langzaam een toename van het aantal vliegen wat betekent dat de tweede vlucht van de wortelvlieg er is.

 

Hieronder het schema: Wortelen ziektebestrijding 2015 bij "downloads".

Tags:

bemesting
gewasbescherming
grondmonsters
wortel

Informatie aanvraag

Wij hebben enkel uw naam, telefoon en/of email nodig.

Na het versturen nemen wij z.s.m. contact met u op.