Naar inhoud

Wintertarwe; ziektebestrijding en halmversteviger.

05 april 2016

Veel wintertarwe zit op dit moment tegen het stadium eerste knoop aan. Het is dan het juiste tijdstip voor halmverkorter en T1 voor de ziekte bestrijding. Hieronder leest u meer.

Halmverkorter:  als het wat warmer wordt zal de tarwe binnenkort een enorme groeispurt krijgen. Juist dan is het belang van een groeiregulator extra zinvol. Zodra de eerste knoop voelbaar is kan de tarwe gespoten worden met een groeiregulator. Moddus geeft een goede verkorting en een steviger gewas (betere beworteling). Spuit op een groeizame dag.Advies: Moddus 0,25-0,3 ltr/ha + CeCeCe 0,5- 0,75 ltr/ha              

                    

Lang stro rassen  kunnen 10 dagen na de halmverkorter bespuiting nogmaals gespoten worden met CeCeCe 0,75 ltr/ha.

 

Ziektebestrijding (T1): er wordt enige gele roest en septoria gevonden. Dit betekent dat een vroege eerste bespuiting zeker zinvol is.  Door op T1 stadium Seguris of Aviator toe te passen wordt voldoende duurwerking gegeven tot het vlaggeblad stadium T2.

Advies:  Seguris 0,75-1 ltr/ha

 

Spuit met 250-300 ltr water per ha en een fijne druppel.

 

Eventueel kan aan de Seguris in geval van meeldauw Nissodium 0,25 ltr/ha worden toegevoegd.

 

Tarwegalmug en luis: op percelen waar tarwe op tarwe geteeld wordt is de kans groot dat de tarwegalmug schade aanricht. Vaak is dit een ernstige pleksgewijze aantasting. Belangrijk is hierop uw perceel goed te controleren. Vindt u de tarwegalmug, spuit dan een pyrethroïde in combinatie tegen o.a. de bladluizen.

Advies: Sumicidin Super 0,2 ltr/ha 

Tags:

gewasbescherming
graan

Informatie aanvraag

Wij hebben enkel uw naam, telefoon en/of email nodig.

Na het versturen nemen wij z.s.m. contact met u op.