Naar inhoud

Uien; ziektebestrijding!

24 juni 2015

Op dit moment is er enige aantasting van valse meeldauw in 2e jaarsplantuien. Het is daarom belangrijk ook deze week met de ziektebestrijding in uien te beginnen. Lees hieronder meer!

Ziektebestrijding van zaaiuien is nu normaal gesproken aan de orde. Maar door aantasting van valse meeldauw in 2e jaarsplantuien  is het nu juist belangrijk te beginnen voordat er regen voorspeld wordt.  Dit geldt ook voor 1e jaars plantuitjes, sjalotten en zilveruien.

 

Valse meeldauw kan infecteren bij een bladnat periode van 24 uur. Dit betekent 24 uur regen of dauwnat. Middelen met een preventieve werking tegen meeldauw zijn Mancozeb, Zink flow, Acrobat en Valbon.

 

Uit ervaring weten we dat Mancozeb aangevuld met Zink flow een goede preventieve bescherming geeft (vroeger Zineb-Maneb).  Zink flow bevat zink-oxide en is schimmeldodend. Dit in tegenstelling tot zink-sulfaat welke ontwikkeld is als bladmeststof.

 

Op "Mijn Ten Brinke" vindt u de spuitschema's voor zaaiuien (normaal schema en koprot schema)  en 1e jaarsplantuien. 

 

U heeft voor "Mijn Ten Brinke"  een wachtwoord nodig. Deze kunt u per telefonisch 0527 274030 aanvragen (Wietze van de Berg; Corrie Massink) of stuur een mail.

 

Tags:

gewasbescherming
uien

Informatie aanvraag

Wij hebben enkel uw naam, telefoon en/of email nodig.

Na het versturen nemen wij z.s.m. contact met u op.