Naar inhoud

Tulpen; overbemesting aan de hand van grondmonsters.

13 april 2015

Het is nu de tijd om grondmonsters van de tulpen percelen te nemen. De gehaltes van opneembare stikstof zijn zoals het nu lijkt aan de lage kant. Tijdig bij bemesten is dan ook belangrijk om een goede groei te realiseren. Lees hieronder meer!

Voldoende voeding is van groot belang voor de bloei van de tulpen. Tijdens en na de bloei van de tulpen vraagt het gewas om veel voeding om de groei van de nieuwe bol te realiseren.

 

Grondonderzoek op stikstof, kali en magnesium is dan ook belangrijk om te weten hoe de situatie in de bodem is.  Stikstof is belangrijk voor de groei en kali is belangrijk voor de kwaliteit van de bol en de kleur van het gewas tijdens de broei. Immers een bol moet voldoende inhoud hebben om goed tot zijn recht te komen in de broeierij. Bij grondonderzoek zo'n 3 weken voor de bloei heeft u nog tijd om te corrigeren. Er is dan ook nog tijd om eventueel de meststoffen in de wortelzone te krijgen door neerslag of beregenen.  Na de bloei is de tijd vaak te kort om het gewas voldoende van de meststoffen te laten profiteren.

Ons advies is nu alle percelen te bemonsteren en eventueel te corrigeren. Half mei kunt u dan nog enkele percelen bemonsteren en beoordelen of ze nog aan de verwachting voldoen. Wij kunnen voor u de grondmonsters analyseren op stikstof, kali en magnesium. Ook ontvangt u een advies bij de uitslag!

Tags:

tulp
grondmonsters

Informatie aanvraag

Wij hebben enkel uw naam, telefoon en/of email nodig.

Na het versturen nemen wij z.s.m. contact met u op.