Naar inhoud

Tulpen; onkruidbestrijding rond opkomst als het weer het toelaat.

02 maart 2017

Op dit moment is het nog erg nat in de percelen. Het kan in maart ook weer snel drogen en dan is er nog een mogelijkheid de tulpen te spuiten tegen onkruid tijdens doorkomst. Lees hieronder meer.

De onkruidbestrijding is op veel percelen tulpen nog niet afgerond wegens de vele regenval. Veel percelen zijn nu toe aan de tweede onkruidbespuiting. Voordeel hiervan, om deze relatief laat uit te voeren, is dat we ook langer profijt hebben van de werking van de middelen. Hierdoor blijven de percelen ook langer vrij van onkruid.

 

De eerste bespuiting is veelal uitgevoerd met  WingP (Stomp 400 SC + Spectrum) en Roundup Ultimate. Over het algemeen is deze goed gelukt. Het is nu belangrijk de tweede bespuiting uit te voeren met Dual Gold en Stomp 400 SC. Dit kan nog tot de tulpen 5 cm groot zijn. Belangrijk is dat er geen nachtvorst  direct voor of na de bespuiting voorkomt. 

Advies:  Stomp 400 SC  2-3 ltr/ha + Dual Gold 1-1,5 ltr/ha

 

Spuit met 300-350 ltr water/ha  en een grove druppel, voorkom dat er middel in het oppervlaktewater komt.

 

Over 2-3 weken kunt u de onkruidbestrijding verder afronden met Pyramin DF 1,5-2 kg/ha. Daarna heeft u nog een mogelijkheid om te corrigeren met Asulam.  Asulam heeft inmiddels weer een tijdelijke toelating in tulpen van 15 maart tot 13 juli 2017.  (120 dagen regeling).

Tags:

tulp
ongediertebestrijding

Informatie aanvraag

Wij hebben enkel uw naam, telefoon en/of email nodig.

Na het versturen nemen wij z.s.m. contact met u op.